Εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης «40 χρόνια Μπότης Θαλασσινός, 1968-2008» από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη στην Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
 


|download _.jpg file 569 KB|


Παρουσία πλήθους κόσμου, έγιναν χθες από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής με θέμα:« 40 χρόνια Μπότης Θαλασσινός 1968-2008 », διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης» ( έναντι Βασ. Σοφίας 85, Πλατεία Ηρώων ).


Εγκαινιάζοντας την έκθεση, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στον μεγάλο ζωγράφο Μπότη Θαλασσινό τονίζοντας: « Ο σύγχρονος, παγκοσμίου φήμης ζωγράφος, είναι μια πολυδιάστατη καλλιτεχνική προσωπικότητα με μεγάλη προσφορά στη χώρα μας. Η αναδρομική αυτή έκθεση του Μπότη Θαλασσινού φιλοξενείται στην Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη του Δήμου μας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα κομμάτια τέχνης από τη μεγάλη πορεία του δημιουργού, αξιόλογα δείγματα της σύγχρονης ζωγραφικής δημιουργίας. Είναι η 2η κατά σειρά έκθεση που παρουσιάζεται στην νέα Πινακοθήκη μας, μετά από τη μεγάλη επιτυχία της «Έκθεσης Ολυμπιακών Δαδών 1936-2004», αναδεικνύοντας έτσι έναν ακόμη καινούριο χώρο πολιτισμού για το Μαρούσι. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η προσφορά πολλών και ποιοτικών πολιτιστικών επιλογών για όλους τους δημότες, 12 μήνες το χρόνο».|download _.jpg file 496 KB|


Τα έργα του Μπότη Θαλασσινού έχουν ταξιδέψει και παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές, αλλά και ομαδικές εκθέσεις στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, την Αθήνα, το Ηράκλειο, την Καλιφόρνια , κ.α. Πολλοί επίσης από τους πίνακες του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές με πλούσιο θεματολογικό περιεχόμενο και υψηλή αξία.


Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση μέχρι και τις 12 Ιουνίου 2008, από Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:00- 14:00 & 18:00 – 21:00,Σάββατο και Κυριακή 10:00 -15:00.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο