Νέος θεσμός πρόληψης και προαγωγής της υγείας στους Δήμους

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος τους Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλης με τον Καθηγητή Οικον. της Υγείας, Κοσμήτωρα  Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ)  Γ. Κυριόπουλος, τον Επιστημονικό Συνεργάτη ΕΣΔΥ Απ. Δόλγερα ( αριστερά)και τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Αναπληρωτή Καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής Παν/μίου Αθηνών Γ. Τούντα.
|download file .jpg 80Kb|


Ο Καθηγητής Οικον. της Υγείας, Κοσμήτωρ  Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ)  Γ. Κυριόπουλος στο βήμα της ημερίδας. Στο πάνελ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλης, ο Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΣΔΥ Απ. Δόλγερας και ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Σ. Παπασπυρόπουλος.
|download file .jpg 70Kb|


Τα Δημοτικά Κέντρα Πρόληψης και Προστασίας της Υγείας παρουσίασε το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας σε συνεργασία με τη Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

Το νέο θεσμό των Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης και Προστασίας της Υγείας (ΑΚεΠΥ) παρουσίασε το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας στους Δήμους μέλη του, σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Στόχος του νέου θεσμού είναι να προσφέρει στους πολίτες κάθε Δήμου υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της υγείας με ολοκληρωμένο τρόπο, υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής ( προσυμπτωματικός έλεγχος), καθώς και να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε Δήμο να επεξεργαστεί τοπικές πολιτικές υγείας.

Στην ημερίδα παράλληλα έγινε παρουσίαση του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Εθνικού Δικτύου Δήμων Προαγωγής της Υγείας, τα οποία συγχωνεύονται σε ένα ενιαίο Δίκτυο, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού  Δικτύου Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης στον χαιρετισμό του κάλεσε τους νέους Δήμους μέλη να υιοθετήσουν το νέο θεσμό των Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης και Προστασίας της Υγείας, προκειμένου να προσφέρουν στους πολίτες κυρίως συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες  προληπτικής ιατρικής.  Όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης «οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα Δημοτικά Κέντρα Πρόληψης αφορούν στην πρωτογενή πρόληψη και αγωγή υγείας, στην δευτερογενή πρόληψη με την εκτίμηση του κινδύνου για ασθένεια, τη συμβουλευτική για θέματα υγείας και Πρόνοιας, καθώς και ασθένειες και καταστάσεις μικρού κινδύνου».

Στην ημερίδα μίλησαν επίσης ο  Καθηγητής Οικον. της Υγείας, Κοσμήτωρ Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ)  Γ. Κυριόπουλος, ο Καθηγητής Παν/μίου Κρήτης, Εργαστήριο Οικογενειακής και Κοινωνικής Ιατρικής Χρ. Λιονής, ο Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΣΔΥ Απ. Δόλγερας, ο Διευθυντής του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Σ. Παπασπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής Παν/μίου Αθηνών Γ. Τούντας και ο Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου Πατρών Α. Σισσούρας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο