Στην εκπαίδευση των εθελοντών του Δήμου στη διαχείριση κρίσεων από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailH καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μαρία Τσιρώνη, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, επιδεικνύει με τη βοήθεια εθελόντριας, τις τεχνικές πρώτων βοηθειών.
|download file .jpg 106Kb|


Στη σημασία του συγκεκριμένου σεμιναρίου εστίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά το χαιρετισμό του προς την ομάδα των εθελοντών.
|download file .jpg 95Kb|


Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, η εκπαίδευση στη διαχείριση κρίσεων της ομάδας εθελοντών του Δήμου Αμαρουσίου που συμμετέχει στο πρόγραμμα πιστοποιημένης κατάρτισης. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο πλαίσιο μνημονίου που έχουν υπογράψει οι δύο φορείς.

Στην πέμπτη κατά σειρά συνάντηση της ομάδας των εθελοντών, αφιερωμένη στη διαχείριση φυσικών καταστροφών, η γιατρός, επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μαρία Τσιρώνη, ανέλυσε στους εκπαιδευόμενους τις θεωρίες σχετικά με το επίκαιρο θέμα της διαχείρισης των σεισμών, φωτιών, πλημμυρών, ακραίων καιρικών φαινομένων κτλ. Επίσης, αναφέρθηκε στον κεντρικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των εθελοντών στην αντιμετώπισή τους. Το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου είχε πρακτικό χαρακτήρα και περιελάμβανε την επίδειξη των τεχνικών πρώτων βοηθειών.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη διάλεξης της κ. Τσιρώνη, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου σεμιναρίου, και ειδικότερα στο θέμα της διαχείρισης κρίσεων αλλά και τεχνικών διάσωσης και πρώτων βοηθειών, στο οποίο οι εθελοντές ενεργοί πολίτες, όπως επεσήμανε, θα πρέπει να εμπλέκονται άμεσα. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, για την αγαστή συνεργασία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το Δήμο κατά την εφαρμογή του μνημονίου, αλλά και τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθανάσιο Κατσή, για την άρτια οργάνωση του σεμιναρίου.

Σκοπός του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος, που περιλαμβάνει συνολικά οκτώ ενότητες – συναντήσεις, είναι η μεταφορά της ακαδημαϊκής γνώσης στους συμμετέχοντες εθελοντές, σε ζητήματα εφαρμοσμένης κοινωνικής πολιτικής που οι εκπαιδευόμενοι, με πιστοποιημένο και ορθολογικό τρόπο, θα αξιοποιήσουν στη συνέχεια προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο με τη χορήγηση πιστοποίησης παρακολούθησης σε καθέναν από τους συμμετέχοντες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο