Να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έναντι του Σικιαρίδειου Ιδρύματος καλεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με νέα του επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Print Friendly, PDF & Email

Να δείξει τη δέουσα συνέπεια έναντι των οικονομικών του υποχρεώσεων προς το Σικιαρίδειο Ίδρυμα στηρίζοντας τη λειτουργία του, καλεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τον Υφυπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκο Μπόλαρη, με νέα επιστολή του, έπειτα και από την κοινοποίηση από μέρους του Σικιαρίδειου Ιδρύματος προς τη Διοίκηση του Δήμου των επανειλημμένων άκαρπων έγγραφων κρούσεων του ιδρύματος προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το ζήτημα.


Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμερίζεται τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα που απειλεί άμεσα τη βιωσιμότητά του λόγω της ισχνής κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια κατά παράβαση των όρων της δωρεάς που έχει αποδεχθεί το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας. Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τη Διοίκηση του ιδρύματος στηρίζοντας τις προσπάθειές της για να αναλάβει το Υπουργείο της ευθύνες του δίνοντας λύση στο πρόβλημα.


Το πλήρες κείμενο της νέας επιστολής του Δημάρχου Αμαρουσίου προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας έχει ως εξής:«Μαρούσι, 29 Μαρτίου 2012Προς: Υφυπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
         κ. Μάρκο Μπόλαρη
Κοιν. Δ.Σ Σικιαρίδειου ΙδρύματοςΘΕΜΑ: Επιστολή συμπαράστασης λειτουργίας Σικιαρίδειου Ιδρύματος


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,


Σε συνέχεια των από 22/11/2011 και 29/12/2011 επιστολών μας, και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, ότι δεν έχετε προβεί ακόμα σε καμία ενέργεια, αναγκαζόμαστε να σας υπενθυμίσουμε και πάλι τα δίκαια αιτήματα του Ιδρύματος.


Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι είστε γνώστης ενός τόσο σοβαρού και κοινωνικά ευαίσθητου θέματος, θεωρούμε πλέον αδικαιολόγητη την έως τώρα αδράνειά σας.


Ευελπιστούμε ότι θα ενεργήσετε άμεσα προκειμένου να συμβάλλετε και εσείς στην απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος, που μοναδικό στόχο έχει την προστασία εκατοντάδων παιδιών.


Με εκτίμηση,


Γεώργιος Ε. Πατούλης


Δήμαρχος Αμαρουσίου»


Για την επιστολή του Σικιαρίδειου Ιδρύματος πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο