Μεγάλη εκστρατεία για την πρόληψη της οστεοπόρωσης ξεκίνησε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Δωρεάν μέτρηση οστικής μάζας στο Πολυιατρείο του Δήμου και καμπάνιες ενημέρωσης για την πάθηση.


Μεγάλη εκστρατεία για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου ο οποίος πρωτοστατεί στην προσπάθεια για την πρόληψη και την προάσπιση της Δημόσιας υγείας .


Στο πλαίσιο αυτό οργανώνεται μήνας οστεοπόρωσης. Από τις 10 Οκτωβρίου και μέχρι τις 20 Νοεμβρίου το έμπειρο και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Πολυιατρείου του Δήμου διενεργεί δωρεάν μέτρηση οστικής μάζας με υπερηχογράφημα πτέρνας. Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί καμπάνιες ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την πρόληψη και την σωστή αντιμετώπιση της πάθησης.


«Η πρόληψη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της θεραπείας» ,τονίζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης ,ο οποίος επισημαίνει τα εξής:


« Η οστεοπόρωση είναι η σιωπηλή επιδημία της εποχής μας. Πρόκειται για μια ύπουλη πάθηση η οποία υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής του ασθενή και παράλληλα επιβαρύνει το κόστος υγείας. Ο Δήμος αντιλαμβανόμενος την μεγάλη σημασία του θέματος πρωτοστατεί οργανώνοντας τον μήνα οστεοπόρωσης ».
Η μέτρηση της οστικής μάζας γίνεται καθημερινά στο πολυιατρείο του Δήμου με υπερηχογράφημα πτέρνας ,η οποία είναι μια ανώδυνη και ασφαλή μέθοδος .
Όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Αντώνης Παρτσινέβελος την εξέταση πρέπει να κάνουν όσες γυναίκες είναι στην εμμηνόπαυση καθώς και τα ηλικιωμένα άτομα και των δύο φύλων.
Πρέπει να επισημανθεί ότι η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια πάθηση του σκελετού στην οποία τα οστά γίνονται αραιά και εύθραυστα, ο σκελετός αδυνατίζει και ο κίνδυνος καταγμάτων αυξάνει σημαντικά.


Υπολογίζεται ότι 1 στις 3 γυναίκες και 1 στους 5 άνδρες άνω των 50 ετών, θα έχει ένα κάταγμα που θα οφείλεται στην πάθηση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την έχει χαρακτηρίσει ως σιωπηλή επιδημία καθώς στα αρχικά της στάδια δεν έχει καθόλου συμπτώματα.Ραντεβού για την μέτρηση της οστική μάζας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν στο τηλέφωνο 210-8028330.


Μετάβαση στο περιεχόμενο