Με πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη συνάντηση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Βύρωνος

Print Friendly, PDF & Email


Από δεξιά, οι Αντιδήμαρχοι Πεύκης Γιάννης Μέγας και Μ.Κυδωνάκης, ο Δήμαρχος Πεύκης Γ.Θεοδωρακόπουλος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πάτρας κ. Ε.Ματσούκης και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κυκλοφορίας Δήμου Αμαρουσίου Γ.Ζήκος.
|download file .jpg 94Kb|

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, παρουσία του Δημάρχου Πεύκης Γ. Θεοδωρακόπουλου και των Αντιδημάρχων του Μ. Κυδωνάκη και Γ. Μέγα, του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κυκλοφορίας Δήμου Αμαρουσίου Γ. Ζήκου και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πάτρας Ε. Ματσούκη.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο καθορισμός των επόμενων βημάτων από την πλευρά και των δύο Δήμων , μετά την ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης που εκπόνησαν από κοινού, για την Οδό Βύρωνος.


Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ενέργειες:
• Θα αναρτηθούν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010 στις ιστοσελίδες και των δύο Δήμων, τα συμπεράσματα και οι λύσεις που προτείνονται από τη μελέτη του κου Ματσούκη. Οι λύσεις αυτές θα τεθούν για δύο εβδομάδες σε δημόσια διαβούλευση. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα στο διάστημα αυτό να καταθέσουν τις απόψεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα. 
• Στις 4 Φεβρουαρίου 2010, στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, θα πραγματοποιηθεί ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τη μελέτη της Βύρωνος στους κατοίκους του Αμαρουσίου.
• Μετά το τέλος της διαβούλευσης, θα συγκεντρωθούν οι παρατηρήσεις των πολιτών και από τους δύο Δήμους οι οποίες θα παραδοθούν στο μελετητή  καθηγητή κο Ματσούκη, ο οποίος μέσα σε μια εβδομάδα θα αναλάβει αφού λάβει υπόψη του τις παρατηρήσεις αυτές, να παραδώσει την τελική του πρόταση και στους δύο Δήμους.
• Στη συνέχεια και σε χρόνο που θα καθορισθεί τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Πεύκη, προκειμένου οι κάτοικοι και των δύο Δήμων να τοποθετηθούν στην τελική πρόταση.


Η προσπάθεια κοινής διευθέτησης του προβλήματος της οδού Βύρωνος ξεκίνησε από το 2007, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στην οποία ανταποκρίθηκε άμεσα ο Δήμαρχος Πεύκης. Και εντάσσεται στο πλαίσιο των διαδημοτικών συνεργασιών που αναπτύσσει ο Δήμος Αμαρουσίου για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Ειδικότερα με την Πεύκη που είναι όμορος Δήμος, υπάρχουν πολλά ζητήματα πέραν των κυκλοφοριακών για τα οποία απαιτείται συνεργασία ( π.χ. διαδημοτική συγκοινωνία, συντηρήσεις διαδημοτικών οδών, κλπ).


Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, οι δύο Δήμοι κινούνται από κοινού για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, όμως η τελική απόφαση θα ληφθεί αφού ληφθούν υπόψη οι θέσεις των κατοίκων.


Μετάβαση στο περιεχόμενο