Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ.Πατούλη έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ)

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ Γιώργος Πατούλης με τους Δημάρχους Ν.Ψυχικού Παντελή Χαροκόπο, Αγίας Παρασκευής Βασίλη Γιαννακόπουλο, Ύδρας Κώστα Αναστόπουλο, Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιαμούρη και την Αντιδήμαρχο Λάρισας Κατερίνα Ζιαζιά Σουφλιά, που εκπροσώπησαν στην έκτακτη γενική συνέλευση του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων τους Δήμους τους, μέλη του Δικτύου.
|download file .jpg 121Kb|


ʼποψη από τη έκτακτη γενική συνέλευση του Δικτύου Υγιών Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, κ.Γιώργου Πατούλη.
|download file .jpg 122Kb|


Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ  κ.Γιώργου Πατούλη, στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010.

Σκοπός της Γενικής Συνέλευσης ήταν η ανασύσταση του Δικτύου, όπως καθορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς μετά από μία δεκαετή ουσιαστική και ενεργό παρουσία, τα τελευταία χρόνια έχει περιπέσει σε αδράνεια.

Στη συνέλευση, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους Δήμους μέλη του Δικτύου, συζητήθηκαν οι αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης» και πως αυτές θα επηρεάσουν το Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Παρουσιάστηκαν επίσης, τα πολιτικά κείμενα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα οποία αφορούν πρώτον, την υγεία για όλους στον 21ο αιώνα και δεύτερον, τη διακήρυξη του Ζάγκρεμπ για τις υγιείς πόλεις.

Τα παραπάνω κείμενα ζητήθηκε από τους Δήμους μέλη να εγκριθούν από τα Δημοτικά τους Συμβούλια.

Όλα τα μέλη συμφώνησαν η νέα Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί στις 28 Μαϊου 2010,στο Δημαρχείο Αμαρουσίου και εξουσιοδότησαν τον Δήμαρχο κ.Γιώργο Πατούλη να απευθύνει την πρόσκληση στα μέλη.

Στο Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων είναι μέλη 52 Δήμοι από όλη την χώρα, εκ των οποίων η Αθήνα, το Μαρούσι και η Πτολεμαϊδα είναι πιστοποιημένες υγιείς πόλεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.          


Μετάβαση στο περιεχόμενο