Διάκριση του Δήμου Αμαρουσίου στην 4η Έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός»

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 119Kb|


|download file .jpg 125Kb|


Λαμβάνει το βραβείο Καινοτόμου Παρουσίας για την άρτια παρουσία του περιπτέρου του και την ανάδειξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο του τοπικού πολιτισμού.

Το Βραβείο Καινοτόμου Παρουσίας λαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου ανάμεσα σε όλους τους εκθέτες, για το περίπτερό του στην 4η Έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός», που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ στον Πειραιά, το τριήμερο 16, 17 και 18 Απριλίου 2010.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Ειδικός Σύμβουλος ΕΟΣΣ κ.Κώστας Μήτσης συγχαίρει με επιστολή του το Δήμαρχο κ.Γιώργο Πατούλη για τη  βράβευση του περιπτέρου του Δήμου Αμαρουσίου και την άρτια παρουσία του εκθεσιακού χώρου του, στον οποίο όπως αναφέρει «ο Δήμος Αμαρουσίου ανέδειξε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα στοιχεία του τοπικού πολιτισμού».

Το βραβείο θα επιδοθεί από την Οργανωτική Επιτροπή σε ειδική τελετή το προσεχές διάστημα στο Δήμο Αμαρουσίου.

Παράλληλα, για την άριστη διοργάνωση και συμμετοχή του στην Έκθεση, ο Δήμος Αμαρουσίου τιμήθηκε με αναμνηστικό δίπλωμα από τους διοργανωτές και προσεκλήθη στην επόμενη ετήσια Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετείχε στην Έκθεση παρουσιάζοντας τρεις πτυχές του λαϊκού του Πολιτισμού, μέσα από τα περίπτερα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, του Σπαθάρειου Μουσείου και του Λαογραφικού Μουσείου.

-Το περίπτερο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού με θέμα «Κεραμική Αγγειοπλαστική» φιλοξένησε παλαιά εκθέματα κεραμικής που ανήκουν στην συλλογή του Δήμου Αμαρουσίου, καθώς και εκθέματα του Συνεταιρισμού Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Αμαρουσίου.

-Το περίπτερο του Σπαθάρειου Μουσείου φιλοξένησε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πίνακες με φιγούρες από το Θέατρο Σκιών, αλλά και από τη ζωή και την τέχνη του μεγάλου Δάσκαλου Ευγένιου Σπαθάρη.

-Το περίπτερο του Λαογραφικού Μουσείου φιλοξένησε παραδοσιακές Μαρουσιώτικες φορεσιές, έπιπλα, σκεύη, χαλιά, εργαλεία ζωγραφικούς πίνακες με θέμα το Μαρούσι και φωτογραφικό υλικό με θέμα τον Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη Σπύρο Λούη.


Μετάβαση στο περιεχόμενο