Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και την παραδοσιακή «Ρεβυθάδα» ολοκληρώθηκε η 46 η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής

Print Friendly, PDF & Email

|download _.jpg file 96 KB|

Με την παραδοσιακή εκδήλωση της «Ρεβυθάδας» και με τη συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών, ολοκληρώθηκε η 46 η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής.


Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη έμφαση που δίνει η νέα Δημοτική Αρχή στον Πολιτισμό, τονίζοντας : «Θέλουμε να αναδείξουμε την πόλη μας σε πόλη της Κεραμικής Τέχνης. Στους μήνες που είμαστε διοίκηση, κάναμε πολλά, βάζοντας σταθερές βάσεις, σε μια χρονιά που όπως έχουμε πει, είναι χρονιά σχεδιασμού. Αναθερμάναμε τις σχέσεις μας με την Faenza , μια πόλη με σημαντική ιστορία στην κεραμική και υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με την Chaoyang. Η κεραμική του Αμαρουσίου πρέπει να αποτελεί διεθνή στόχο. Οφείλουμε να κάνουμε το Μαρούσι τουριστικό προορισμό, όπου σημαντικό ρόλο θα έχει η αγγειοπλαστική. Στεκόμαστε στο πλευρό της ΠΕΚΑ και θέλουμε να μπει η κεραμική τέχνη στα σχολεία. Δεν φτάνει μόνο η δική μας βοήθεια, πρέπει και η κεντρική εξουσία να αντιληφθεί τις υποχρεώσεις της».|download _.jpg file 120 KB|

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Αγγειοπλαστών κ. Κώστας Γαλάνης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου για την συμπαράσταση που παρέχει ο Δήμος στην Ένωση και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της ΠΕΚΑ την δημιουργία κεραμικού χωριού στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου.


Τιμώντας τους πρωτοπόρους σιφναίους αγγειοπλάστες της πόλης μας, ο Δήμος Αμαρουσίου είχε προσκαλέσει τον Δήμαρχο Σίφνου κ. Γιάννη Γεροντή, τον οποίο εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σίφνου κ. Ανδρέας Μπουμπούνης, που χαρακτήρισε το Μαρούσι «πρωτεύουσα της Ελλάδας στον τομέα της αγγειοπλαστικής».|download _.jpg file 76 KB|

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τα βραβεία καθώς και χρηματικά έπαθλα σε τρεις καλλιτέχνες, των οποίων τα έργα βραβεύτηκαν από την κριτική επιτροπή της 46 ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής:


1 ο Βραβείο, Σαβίνα Βασιλειάδη


2 ο Βραβείο, Αγγελική Πολίτη


3 ο Βραβείο, Βασίλης Αναστασόπουλος
Επίσης, απονεμήθηκαν έπαινοι σε καλλιτέχνες κεραμίστες και αγγειοπλάστες και ειδικά τιμητικά βραβεία σε βετεράνους και πρωτοπόρους αγγειοπλάστες του Αμαρουσίου. Στο τέλος των τιμητικών βραβεύσεων, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών κ. Θόδωρος Πασχίδης επεφύλαξε μια έκπληξη στον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, δωρίζοντας του μια αρχαία αθηναϊκή τριήρη, έργο μαρουσιώτη αγγειοπλάστη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο