Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Την ανάγκη συσπείρωσης όλων μπροστά στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τόνισε στον πανηγυρικό της ημέρας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης.
|download file .jpg 165KB|


O Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης με τη σύζυγό του, παρακολουθούν την παρέλαση.
|download file .jpg 132KB|


O κ. Πατούλης χειροκροτεί τα σχολεία που παρελαύνουν.
|download file .jpg 142KB|


Τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αμαρουσίου, μετά το τέλος της παρέλασης, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στην Πλατεία Ηρώων.
|download file .jpg 158KB|

 


 


Γ. Πατούλης: «Στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, η δική μας απάντηση θα πρέπει να είναι μια: Ενότητα, συσπείρωση, συναίνεση , συνεργασία, όλης της τοπικής κοινωνίας, όλων των πολιτών»


Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Αμαρουσίου.
Οι εορτασμοί άρχισαν στις 24 Μαρτίου, με την κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπίες των Σχολείων του Αμαρουσίου, στο Μνημείο των Ηρώων της πόλης μας.
Την επομένη, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και η κατάθεση στεφάνων.
Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση των σχολείων της πόλης μας, των προσκόπων, των οδηγών και αντιπροσωπείας της εθνικής αντίστασης, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων της Νομαρχίας Αθηνών, των δικαστικών και αστυνομικών αρχών της πόλης και πλήθους κόσμου.


Τη σημασία της γιορτής της 25ης Μαρτίου ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη εποχή, επεσήμανε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αισθητή στη χώρα μας, τονίζοντας ότι « ο ηρωικός αγώνας των προγόνων μας για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους μας, δεν έπαψε ποτέ να μας κάνει υπερήφανους.
Δεν έπαψε ποτέ να μας γεννά συναισθήματα τιμής και ευγνωμοσύνης. Σήμερα όμως, σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, η κορυφαία αυτή στιγμή της ιστορίας μας, οφείλει να λειτουργήσει ως έμπνευση και κίνητρο. Για να διαψεύσουμε όσους αμφισβητούν τη χώρα μας. Για να αποδείξουμε ότι την κρίσιμη ώρα μπορούμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, να αγωνιζόμαστε με ομοψυχία και πίστη, να πετυχαίνουμε στόχους που φαίνονται αδύνατοι. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να αξιοποιήσουμε την πολύτιμη αυτή κληρονομιά. Όχι ως άλλοθι, αλλά ως πηγή δύναμης. Για να κερδίσουμε το σεβασμό και κυρίως το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει. Τούτες τις δύσκολες στιγμές και η δική μας απάντηση θα πρέπει να είναι μια. Ενότητα, συσπείρωση, συναίνεση , συνεργασία. Όλης της τοπικής κοινωνίας, όλων των πολιτών. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα πράγμα. Ένα πράγμα που μας το κληρονομεί η πλούσια και μακραίωνη ιστορία μας. Και αυτό δεν είναι άλλο πως ανεξάρτητα από τη βοήθεια που μας δόθηκε στο παρελθόν, ή πρόκειται να μας δοθεί στο μέλλον, η πορεία του τόπου και του έθνους μας εξαρτάται τελικά μόνον από τις δικές μας επιλογές. Γι αυτό έστω και τώρα οφείλουμε να αφήσουμε στην άκρη διαφορές και αντιπαραθέσεις που υπηρετούν μικροκομματικά συμφέροντα
».


Μετά την παρέλαση, ακολούθησε δεξίωση στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», όπου οι πολίτες αντάλλαξαν ευχές με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Αθλητικού Οργανισμού, τα οποία στο πνεύμα της ημέρας, χόρεψαν στην Πλατεία Ηρώων παραδοσιακούς χορούς, παρουσία του Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του κόσμου.


Επισυνάπτεται η ομιλία του κ. Δημάρχου.

 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο