Στην εκδήλωση μνήμης της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου για την 25η Μαρτίου 1821 παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


Την σημαντική συμβολή των Πελοποννησίων οπλαρχηγών στην Επανάσταση του 1821, επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης.
|download file .jpg 110 KB|


Ο κ. Δήμαρχος με την Πρόεδρο της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου κ. Π. Βραχιώτου Λυμπεροπούλου και το Δ. Σ. της Ένωσης
|download file .jpg 85 KB|
 


 


Στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η Ένωση Πελοποννησίων Αμαρουσίου για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης.


Στον σύντομο χαιρετισμό του, ανοίγοντας την εκδήλωση, ο κ. Πατούλης τόνισε την συμβολή των Πελοποννησίων οπλαρχηγών και αγωνιστών στην Επανάσταση του 1821 και στην απελευθέρωση της χώρας από τον τουρκικό ζυγό.


Αναφερόμενος δε στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μας, επεσήμανε: «Σήμερα, σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, η κορυφαία αυτή στιγμή της ιστορίας μας, οφείλει να λειτουργήσει ως έμπνευση και κίνητρο. Για να διαψεύσουμε όσους αμφισβητούν τη χώρα μας.


Για να αποδείξουμε ότι την κρίσιμη ώρα μπορούμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, να αγωνιζόμαστε με ομοψυχία και πίστη, να πετυχαίνουμε στόχους που φαίνονται αδύνατοι.


Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να αξιοποιήσουμε την πολύτιμη αυτή κληρονομιά. Όχι ως άλλοθι, αλλά ως πηγή δύναμης.


Για να κερδίσουμε το σεβασμό και κυρίως το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει».


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κ. Αντωνόπουλος και Δ. Καμπούκος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Χ. Βλάχος και πλήθος κόσμου, μέλη της Ένωσης και Πελοποννήσιοι του Αμαρουσίου.


Χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος της Ένωσης Πελοποννησίων κ. Π. Βραχιώτου-Λυμπεροπούλου, η οποία ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη τόσο για την παρουσία του στην εκδήλωση, όσο και για την ομιλία του.


Ακολούθησε ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αχ. Λαζάρου με θέμα «Η εποποιία του 1821 και η συμβολή των Πελοποννησίων και των απανταχού Ελλήνων», ενώ ακολούθησε ερμηνεία του «Θούριου του Ρήγα» από τον βαρύτονο κ. Γ. Παππά και απαγγελία ποιημάτων από την κ. Μ. Γεώργα και τον κ. Γ. Παππά.


Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.Πατήστε εδω για να δείτε το χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου στην εκδήλωση των Πελοποννησίων.


 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο