Με επίκεντρο την ομιλία του Δημάρχου Γ. Πατούλη, και παρουσία πλήθους κόσμου, έκοψε ο Συνδυασμός «Μαρούσι, Ανθρώπινη πόλη» την πίτα του για το 2012

Print Friendly, PDF & Email

Με ιδιαίτερη θερμότητα υποδέχτηκε το Δήμαρχο Γ. Πατούλη, το πλήθος των παρευρισκομένων.

Για την τρέχουσα κατάσταση του Δήμου σε όλα τα επίπεδα ενημέρωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, τους φίλους του Συνδυασμού «Μαρούσι, Ανθρώπινη πόλη» που έδωσαν το «παρών» στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.O Δήμαρχος Γ. Πατούλης, ενώ κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συνδυασμού ανάμεσα σε αιρετούς εκπροσώπους του συνδυασμού, συνεργάτες και τη σύζυγό του Μαρίνα.Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Ιωάννη Γρίβα, ενώ κόβει το δικό του κομμάτι από την πίτα, ανάμεσα σε αιρετούς εκπροσώπους του συνδυασμού, συνεργάτες και τη σύζυγό του Μαρίνα.


Παρουσία πρωτόγνωρου σε όγκο και παλμό πολιτών, κόντρα στις δυσχέρειες και δυσμενή κατάσταση που βιώνει η πατρίδα μας, εκατοντάδες Μαρουσιώτες και Μαρουσιώτισσες, αψηφώντας τη σφοδρή βροχόπτωση, έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη πόλη» για το 2012 όπου ο επικεφαλής και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Δήμο Αμαρουσίου υπό τις νέες διαμορφούμενες συνθήκες. Ο κ. Πατούλης, κάλεσε όλους σε ενεργοποίηση και  συστράτευση προκειμένου ενωμένοι να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη αυτή συγκυρία.


Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο διάστημα των δύο τελευταίων ετών ανέφερε ότι η αυτοδιοίκηση, μέσα από τους πόρους ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που της έχουν περικοπεί, έχει συμβάλει περισσότερο από οποιονδήποτε τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια για να μειωθεί το δημόσιο χρέος.


«Η Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί ένα άνευ προηγουμένου κούρεμα όχι του χρέους αλλά των πόρων της, κούρεμα που μας επιβάλλεται καθημερινά και παρά τη θέληση μας, ενώ η κεντρική Διοίκηση μας φορτώνει με νέες αρμοδιότητες και ευθύνες» ανέφερε ο κ. Πατούλης. Σε συνδυασμό με τις μαζικές απολύσεις προσωπικού που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, τις άγριες περικοπές ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ από θεσμοθετημένους πόρους λόγω Μνημονίου έως το 2013, αλλά και την κλοπή των πόρων του Πράσινου Ταμείου, οι εξελίξεις αυτές έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη λειτουργία ολόκληρων υπηρεσιών των δήμων σε κρίσιμους τομείς όπως είναι οι κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας, η καθαριότητα, το πράσινο, οι παιδικοί σταθμοί, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».


Στο κομμάτι των έργων και δράσεων που εξελίσσονται στο Δήμο ακόμα και υπό αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έκανε αναφορά στις παρεμβάσεις που αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο του αλλά και τον καθιστούν Δήμο πρότυπο όσον αφορά στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, στο δημοτικό ασθενοφόρο, στο δημοτικό πολυιατρείο, στο σημαντικό δίκτυο εθελοντών, στην κοινωνική μέριμνα προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και τους άπορους συμπολίτες μας.


«Επενδύουμε σε έργα για τα οποία έχουμε εξασφαλίσει μελέτες και χρηματοδότηση και θα ξεκινήσουν το 2012 όπως είναι οι νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί Κοκκινιάς και Ψαλιδίου, η βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου την οποία καταφέραμε τελικά να εντάξουμε στα έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση μεγάλων παρεμβάσεων που αποτελούν κι προγραμματικές μας δεσμεύσεις» ανέφερε ο Δήμαρχος.


Αναφορά έκανε, επίσης, ο κ. Πατούλης, στην εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο αρχικά που θα δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στην εμπορική αγορά, στην αξιοποίηση του Κτήματος Καρέλλα για την οποία το επόμενο διάστημα ξεκινά δημόσια διαβούλευση στη βάση του προεκλογικού προγράμματος του Συνδυασμού, στη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ αλλά και στην ολοκλήρωση και παράδοση στους κατοίκους της πόλης του υπερσύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο στο Ανατολικό Μαρούσι.


Στον τομέα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου, ο κ. Πατούλης, ανέφερε ότι «τα προηγούμενα χρόνια ως Διοίκηση βάλαμε ισχυρές βάσεις για να στηρίξουμε τα επόμενα βήματα της θητείας μας που κινούνται στην τροχιά του προγράμματος οικονομικής εξυγίανσης που ήδη έχουμε εκπονήσει και αναμένουμε την έγκριση του από την Πολιτεία. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί τη λογική και επιβεβλημένη συνέχεια της συγκροτημένης προσπάθειας νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου που έγινε την περίοδο 2007-2010 και θα μας επιτρέψει σε συνδυασμό με την υλοποίηση του φετινού προϋπολογισμού, να πετύχουμε στο τέλος του 2012 για πρώτη φορά τα τελευταία είκοσι χρόνια πλεόνασμα».


Με αναφορά στη διαδικασία εκκαθάρισης του Οργανισμού Εργασίας, στην οποία προχώρησε και ο Δήμος Αμαρουσίου υπό την πίεση του νέου θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των Δήμων, διακόπτοντας τη συνεργασία με ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων, ο κ. Πατούλης, εξέφρασε την ειλικρινή συμπαράσταση του «προς τους μέχρι πρότινος συνεργάτες του» σημειώνοντας ότι ήταν ένα από τα πολλά «βαρίδια» που κληρονόμησε η σημερινή Διοίκηση από τις Διοικήσεις του παρελθόντος. «Η Διοίκησή μας αντιμετώπισε το ζήτημα αυτό με ανθρωπιά. Έδωσε αγώνα για να πετύχει την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης, που αναγνώριζε και κατοχύρωνε τα εργασιακά τους δικαιώματα για όσους είχαν προσληφθεί ως το τέλος του 2005 και τους απορρόφησε στις υπηρεσίες του Δήμου διασφαλίζοντας τους σταθερή δουλειά και εισόδημα, ενώ στάθηκε στο πλευρό όσων προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Ήταν μια ξεκάθαρη και τίμια πολιτική επιλογή, η οποία επικροτήθηκε από τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους. Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ο Δήμος, δυστυχώς, δεν έχει καμία νομική δυνατότητα να απορροφήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δήμο. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα τους εγκαταλείψει στην τύχη τους».


Εκφράζοντας την πλήρη συμπαράσταση του ιδίου προσωπικά και του Δήμου προς τους πρώην εργαζομένους του Δήμου αλλά και τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, κάλεσε την τοπική κοινωνία να ενεργοποιήσει σε συνεργασία με το Δήμο και το ευρύ δίκτυο εθελοντών που διαθέτει, έναν μηχανισμό ουσιαστικής στήριξης των αδυνάμων και όσων πραγματικά χρειάζονται την αρωγή και συμπαράσταση μας.


Παρόντες στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδυασμού «Μαρούσι, Ανθρώπινη πόλη» ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης, Σπύρος Σταθούλης, Νίκος Αλεπούς, Αντώνης Παρτσινέβελος, Νίκος Πέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Νίκος Κάββαλος, Στέφανος Τσιπουράκης, Βαγγέλης Κάββαλος, Κώστας Νταλούκας, Δημήτρης Σμυρνής, Ελένη Λέκκα, Θανάσης Βλαχοπιώτης, ο Γιώργος Ζήκος, Δημήτρης Καρλαύτης, Κώστας Αντωνόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης, ο Ειδικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Μπάρλας, εκπρόσωποι των συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο