Με επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, εργαζόμενοι και κάτοικοι συμμετείχαν και σε αυτή τη δεντροφύτευση για την αναγέννηση του Πεντελικού όρους

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα σε εθελοντές κατοίκους και εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου, δίνοντας το «παρών» σε μία ακόμα αναδάσωση στο Πεντελικό Όρος.
|download file .jpg 55Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ συμμετέχει στην αναδάσωση φυτεύοντας το δικό του δεντράκι.
|download file .jpg 102Kb|


Πιστοί στο «ραντεβού» τους, παρά τον άστατο καιρό, όταν πρόκειται για «εθελοντικές» δράσεις που συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των πολιτών για την αποκατάσταση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, Δήμος, κάτοικοι και φορείς του Αμαρουσίου έλαβαν μέρος στη δεύτερη για το 2011 δεντροφύτευση στα νότια του Πύργου Δουκίσσης Πλακεντίας (ύψωμα «Ιταλικών οχυρών»). Την αναδάσωση διοργάνωσαν η Διεύθυνση Αναδασώσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Περισσότεροι από 50 εθελοντές, μαθητές του 9ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, που σταθερά δίνουν το «παρών» στις «πράσινες» πρωτοβουλίες του Δήμου, και κάτοικοι, αναχώρησαν το πρωί με λεωφορείο του Δήμου για το Πεντελικό όρος. Με αυτούς ένωσαν τις δυνάμεις τους επικεφαλής και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, της Δημοτικής Αστυνομίας και των εξωτερικών συνεργείων του Δήμου Αμαρουσίου, συμβάλλοντας όλοι μαζί στην προσπάθεια για να πρασινίσει και πάλι η περιοχή.

Στο σημείο της δεντροφύτευσης και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ως επικεφαλής από μέρους του Δήμου, της εκστρατείας αναγέννησης του πεντελικού όρους, σε μία συμβολική κίνηση, φύτεψε το δικό του πεύκο, και δήλωσε: «κόντρα στους εχθρούς του δάσους, εμείς ως «πράσινοι» σύμμαχοι υποστηρίζουμε με τη συμμετοχή μας κάθε δράση που έχει σκοπό την αναγέννηση του δάσους και του φυσικού κάλλους της περιοχής. Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια που αφορά στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του».

Στην αναδάσωση, στο πλευρό της ομάδας των εθελοντών κατοίκων που έσπευσαν, επίσης, με ιδιωτικά μέσα στο σημείο, συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού του Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο