Με ανταποδοτικό κοινωνικό όφελος η ανακύκλωση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης στο Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζει να βρίσκει νέες ιδέες και μέσα από συνεργασίες προωθεί τις βέλτιστες λύσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών

 Παραδόθηκαν οι πρώτες δωροεπιταγές στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου από την ανάδοχο εταιρεία ανακύκλωσης, στο πλαίσιο εφαρμογής του ανταποδοτικού προγράμματος συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, υπόδησης  και λοιπών υφασμάτινων ειδών, με σκοπό την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίησή τους, μέσω της ανάπτυξης δικτύου ειδικών κάδων συλλογής. 

Οι δωροεπιταγές  που παραδόθηκαν ύψους 300 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά τροφίμων μακράς διαρκείας από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των ωφελουμένων της Κοινωνικής  Πρόνοιας.

Τη σχετική σύμβαση του προγράμματος υπέγραψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ανακύκλωσης RECYCOM κ. Ευάγγελο Αράπη, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των συνεργασιών με ανταποδοτικό κοινωνικό όφελος που προωθεί ο κ.  Πατούλης.      

 Η συμφωνία υλοποιείται από τη διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και προβλέπει την τοποθέτηση κόκκινων κάδων ανακύκλωσης για μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης από την ανάδοχο εταιρεία.
 Ως ανταποδοτικό όφελος προσφέρει κάθε μήνα το ποσόν των 150 ευρώ για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Επίσης, θα προσφέρει το ποσόν των 500 ευρώ στις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, ανά έτος, με αντίστοιχες δωροεπιταγές.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:
«Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος στο Δήμος μας υπηρετεί ένα διττό στόχο, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μας.
 Αφενός μεν, την προώθηση της ανακύκλωσης σε είδη μεταχειρισμένα, μέσα από την οποία διασφαλίζουμε ένα πιο καθαρό και υγιεινό περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας, αφετέρου δε την εξοικονόμηση πόρων για τη στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας.                                                                                                             

Στο πνεύμα της οικονομίας των πόρων, τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει  χαμένο, ακόμη και τα χρησιμοποιημένα ρούχα και παπούτσια που θα κατέληγαν στον κάδο απορριμμάτων, τώρα  μπορούμε να τα τοποθετούμε στους κόκκινους κάδους.                     

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζει να βρίσκει νέες ιδέες και μέσα από συνεργασίες προωθεί τις βέλτιστες λύσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.»                         

Επισυνάπτεται έγγραφο με τα σημεία στην πόλη, όπου μπορείτε να βρείτε τους κόκκινους κάδους.

 

Σχετικά αρχείαΜε ανταποδοτικό κοινωνικό όφελος η ανακύκλωση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης στο Δήμο Αμαρουσίου_1


Με ανταποδοτικό κοινωνικό όφελος η ανακύκλωση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης στο Δήμο Αμαρουσίου_2


Με ανταποδοτικό κοινωνικό όφελος η ανακύκλωση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης στο Δήμο Αμαρουσίου_3


Με ανταποδοτικό κοινωνικό όφελος η ανακύκλωση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης στο Δήμο Αμαρουσίου_4

Μετάβαση στο περιεχόμενο