Λύση στο εργασιακό πρόβλημα χιλιάδων εργαζομένων μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, και νομοθετική ρύθμιση του ΥΠ.ΕΣ.

Print Friendly, PDF & Email

Διασφαλίζεται το προσωπικό που απασχολείται σε Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Δήμων

Μόνιμη λύση που διασφαλίζει το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Δήμων, στην περίπτωση που λυθούν ή συνενωθούν, δόθηκε έπειτα από αίτημα που κατέθεσε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και αντιπροσωπεία Δημάρχων της Αττικής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γιώργος Πατούλης ξεκάθαρα είχε ζητήσει, μεταξύ άλλων: «να εξασφαλισθεί η μονιμότητα των εργαζομένων αορίστου χρόνου, ανεξάρτητα εάν εργάζονται σε νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή Κοινωφελείς Επιχειρήσεις στην περίπτωση που λυθούν ή συνενωθούν».

Η ανταπόκριση του Υπουργείου στο συγκεκριμένο αίτημα ήταν άμεση, αποδεχόμενο την πρόταση του Δημάρχου Αμαρουσίου. Και με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται η δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού από Κοινωφελείς Επιχειρήσεις που, βάσει του σχεδίου «Καλλικράτης», λύνονται, και στο εξής την άσκηση της δραστηριότητας τους αναλαμβάνει ο οικείος δήμος ή το Ν.Π.Δ.Δ του ιδίου δήμου.

Η ρύθμιση αφορά σε προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου που μεταφέρεται στον αντίστοιχο φορέα με την ίδια σχέση εργασίας, έπειτα από απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου. Όσον αφορά στις συμβάσεις έργου που έχουν συναφθεί από τις επιχειρήσεις που λύνονται, εκτελούνται από τον αντίστοιχο φορέα άσκησης των σχετικών αρμοδιοτήτων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο