Κύκλος σεμιναρίων επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης, σε θέματα ψυχολογίας και διατροφής το μήνα Μάιο, από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Σεμινάρια ψυχολογίας με επίκεντρο τη διατροφή και το ρόλο της στα επίπεδα του άγχους που καλούμαστε να διαχειριστούμε αυτή την εποχή, διοργανώνει για το μήνα Μάιο η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών εκδηλώσεών της.
Στα σεμινάρια αυτά θα συζητηθούν οι παράγοντες που προκαλούν άγχος και τρόποι αντιμετώπισής του, με ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο της διατροφής.


Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται ημέρα Δευτέρα και ώρα από 6:00 μ.μ.- 7.30 μ.μ., στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαρουσίου (Στεφ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου) 


Ομιλητές-συντονιστές των σεμιναρίων θα είναι η Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Θεραπεύτρια Μαρία Σαμιώτη, και ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Νικόλαος Μανάτος.


Στο σεμινάριο με θέμα:«Πώς να διαχειριστείτε το στρες πριν σας…φάει!», που θα διεξαχθεί στις  7/05/2012 και στις 14/05/2012, θα διερευνηθεί πώς οι ανησυχίες μας, το άγχος, ή η θλίψη που βιώνουμε, επηρεάζει τη διατροφή μας και πώς ένας σταθερός τρόπος διατροφής μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά ή αποσταθεροποιητικά για τις αλλαγές που καλούμαστε να κάνουμε.


Αντίστοιχα, στο σεμινάριο με θέμα:«Κάνε το φαγητό σύμμαχό σου!» που θα διεξαχθεί στις 21/05/2012 και στις 28/05/2012, θα συζητηθούν οι παράγοντες που μας οδηγούν σε βουλιμικές συμπεριφορές, πώς η διατροφική μας συμπεριφορά φτάνει να αυτοματοποιείται και να γίνεται συνήθεια και οι τρόποι που υπάρχουν για να αλλάξουμε.


Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο κύκλο των σεμιναρίων μπορούν να επικοινωνούν με τη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, στο τηλέφωνο: 210. 61.47.181.


Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, για αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο