Ικανοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου για το γεγονός ότι το Κύπελλο του Σπύρου Λούη παρέμεινε σε ελληνικά χέρια

Print Friendly, PDF & Email
Η αγορά του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη από το Ίδρυμα Σ.Νιάρχου, στη δημοπρασία που διεξήγαγε ο Οίκος Δημοπρασιών Christies, αποτελεί θετική εξέλιξη.


Το σημαντικό αυτό εθνικό κειμήλιο παραμένει σε ελληνικά χέρια, χάρη στην φιλοπατρία και γενναιοδωρία του Ιδρύματος, το οποίο αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη μεγάλη εθνική του προσφορά.


Χάρη στους ανθρώπους του Ιδρύματος Σ. Νιάρχου αποτράπηκε μια δυσάρεστη εξέλιξη, να περάσει το σημαντικό αυτό εθνικό κειμήλιο σε ξένα χέρια. Και αντιμετωπίστηκε η αρχική ολιγωρία που επέδειξε η Πολιτεία και το Υπουργείο Πολιτισμού στη διαχείριση του σημαντικού αυτού ζητήματος.


Ο Δήμος Αμαρουσίου δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη δέσμευση του κου Δρακόπουλου, Προέδρου και Μέλους του Δ.Σ. του Ιδρύματος ότι θα «μοιραστεί το κύπελλο με τον ελληνικό λαό, εκθέτοντάς το μόνιμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου το 2015. Στο μεταξύ, το Ίδρυμα θα ερευνήσει την εύρεση κατάλληλης προσωρινής θέσης για την έκθεσή του στο κοινό».


Παράλληλα, ταυτιζόμαστε απόλυτα με την άποψη ότι «το Ασημένιο Κύπελλο του Michel Bréal θα λειτουργεί ως τεκμήριο της ιστορίας, της κληρονομιάς και του σθεναρού πνεύματός μας, με την ελπίδα ότι θα εμπνεύσει και θα αναζωπυρώσει την περηφάνια των Ελλήνων, όπως έγινε και με τη νίκη του Σπύρου Λούη, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων».


Ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης αισθάνονται δικαιωμένοι για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν, με στόχο την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων ευεργετών, εντός κι εκτός Ελλάδος, αλλά και των απλών πολιτών.


Aισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε  πέραν από το Ίδρυμα Σ. Νιάρχου και όλους όσους ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα που απευθύναμε πριν από μερικές εβδομάδες, όταν μάθαμε ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί για την Ελλάδα το Κύπελλο του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη. Ιδιαίτερα τον Όμιλο Λάτση και τη LAMDA Development που εξέφρασαν την πρόθεση να διαθέσουν ένα πολύ σημαντικό ποσό για την αγορά του Κυπέλλου. Αλλά και όσους κατέθεσαν χρήματα στον ειδικό λογαριασμό που δημιούργησε ο Δήμος για το σκοπό αυτό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο