Απολογισμός εθνικού καλέσματος – δικαίωσης του Δήμου Αμαρουσίου για την αγορά του δημοπρατηθέντος Κυπέλλου του Σπύρου Λούη

Print Friendly, PDF & Email

Δήλωση μέχρι τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 για επιστροφή των προσφορών του ειδικού λογαριασμού σε όσους δικαιούχους το επιθυμούν


Απολογιστικά της μεγάλης νίκης της Ελλάδας με την αίσια έκβαση της προσπάθειας του Δήμου Αμαρουσίου για την αγορά του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη που δημοπρατήθηκε στις 18 Απριλίου 2012 από τον οίκο Christies όπου πλειοδότησε το Ίδρυμα Νιάρχου, ο Δήμος Αμαρουσίου, για ακόμη μία φορά, δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης ευχαριστώντας θερμά το Ίδρυμα Νιάρχου για στη μεγάλη προσφορά του, αλλά και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο εθνικό κάλεσμά του. Παράλληλα, ενημερώνει το κοινό πώς σκοπεύει να διαχειριστεί το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε στον ξέχωρο ειδικό λογαριασμό που είχε ανοιχθεί από το Δήμο υπέρ της αγοράς του Κυπέλλου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου αισθάνεται δικαιωμένος για τον αγώνα που ξεκίνησε για την επιστροφή του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη στην Ελλάδα κινητοποιώντας όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, μία προσπάθεια που επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο το Ίδρυμα Νιάρχου, προκαλώντας εθνική συγκίνηση αλλά και τόνωση του εθνικού φρονήματος σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου μόλις πληροφορήθηκε στις αρχές Μαρτίου το γεγονός της δημοπράτησης του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη ξεκίνησε ένα εθνικό κάλεσμα αφύπνισης εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, προς κάθε ευπατρίδη Έλληνα, ευεργέτη αλλά και επιχειρηματία. Από την πρώτη στιγμή κατατέθηκε το ενδιαφέρον πολλών για να συνδράμουν την προσπάθεια του Δήμου για επαναπατρισμό του Κυπέλλου.

Πολλά ιδρύματα είχαν ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου, ανάμεσα στα οποία και το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου που από την πρώτη επαφή κιόλας η Διοίκησή του είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της. Συγχαίρουμε το Ίδρυμα Νιάρχου για τη μεγάλη του προσφορά, τη σημαντική αυτή ευεργεσία για τη χώρα μας.

Πολλές ευαίσθητες επιχειρηματικές φωνές, μεμονωμένοι επιχειρηματίες ή όμιλοι εταιριών, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενισχύσουν με χρηματικές προφορές της τάξης των 10.000 – 30.000 ευρώ τη διεκδίκηση του Κυπέλλου από το Δήμο Αμαρουσίου κατά τη διαδικασία της δημοπρασίας, εφόσον ζητούνταν η συνδρομή τους, χωρίς, ωστόσο, να κατατεθούν τις προσφορές τους στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε ο Δήμος Αμαρουσίου για την αγορά του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη.

Η εταιρία Lamda Development του Ιδρύματος Λάτση επίσημα ενημέρωσε το Δήμο Αμαρουσίου για το ενδιαφέρον της η ίδια να αγοράσει το Κύπελλο προσφέροντας το ποσό των 300.000 ευρώ, προσφορά την οποία δημοσιοποίησε ο Δήμος από την πρώτη στιγμή. Αρχικά η εταιρία είχε καταθέσει το ενδιαφέρον της για αγορά του Κυπέλλου με την προϋπόθεση της απόσυρσης της δημοπράτησής του αλλά τελικά συμμετείχε και στη δημοπρασία ως εκπρόσωπος και του Δήμου Αμαρουσίου. Τη χρηματική της προσφορά διαχειρίστηκε η ίδια η εταιρία, την οποία δεν κατέθεσε στο λογαριασμό του Δήμου.

Συγκινητικές ήταν και οι μεμονωμένες προσφορές που πολλοί ανώνυμοι συμπολίτες μας κατέθεσαν ενισχύοντας τον ειδικό λογαριασμό του Δήμου για την αγορά του Κυπέλλου. Στο λογαριασμό αυτό συγκεντρώθηκαν αποκλειστικά οι συγκεκριμένες προσφορές φτάνοντας συνολικά το ποσό των 4.565€.

Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να αποσύρουν την προσφορά τους, παρακαλούνται μέχρι τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 να προσέλθουν στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου προσκομίζοντας φωτοτυπία της Αστυνομικής τους ταυτότητας και του αποκόμματος της τραπεζικής κατάθεσης. Κατόπιν της έκδοσης της επίσημης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το κλείσιμο του λογαριασμού, θα πιστωθεί σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν οι δικαιούχοι το αντίστοιχο ποσό της προσφοράς τους.

Το χρηματικό ποσό που θα παραμείνει στο λογαριασμό από τις προσφορές των συμπολιτών μας που δεν επιθυμούν να τις αποσύρουν, θα διατεθεί για την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για συμμετοχή στην προσπάθεια αγοράς του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη, και ιδιαίτερα την εταιρία LAMDA Development του Ιδρύματος Λάτση για την προσφορά των 300.000 ευρώ.


Μετάβαση στο περιεχόμενο