Ημερίδα με θέμα «Η εκπαίδευση παιδιών με ειδικές δυνατότητες και η ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό» από τον Σύλλογο «Αμαζόνες» υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

|download _.jpg file 50 KB| 
|download _.jpg file 60 KB |


Γ. Πατούλης: «Χρειάζεται την κινητοποίηση και τη συμβολή όλων μας ώστε τα άτομα με τις ειδικές δυνατότητες να εντάσσονται στο κοινωνικό σύνολο ως ισότιμα, παραγωγικά και χρήσιμα μέλη».

Ημερίδα με θέμα «Η εκπαίδευση παιδιών με ειδικές δυνατότητες και η ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό» διοργάνωσε ο Σύλλογος Αμαζόνες υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα.
Το παρόν στην ημερίδα έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο του Σικιαριδείου Ιδρύματος κ. Μανώλη Σιγουράκο και την πρόεδρο του συλλόγου Αμαζόνες κ. Ελένη Κοντράρου για αυτή τους την πρωτοβουλία.


Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «Χρειάζεται η κινητοποίηση και η συμβολή όλων μας ώστε τα άτομα με τις ειδικές δυνατότητες να εντάσσονται στο κοινωνικό σύνολο ως ισότιμα, παραγωγικά και χρήσιμα μέλη.
Χρειάζεται την ευαισθησία όλων μας ώστε να μη στιγματίζεται η ζωή αυτών των ατόμων, να μην καταπατείται η αξιοπρέπειά τους, να μην καταρρακώνεται το ηθικό τους. Στο Δήμο Αμαρουσίου κάνουμε πράξη το μήνυμα “κοντά στον πολίτη”. Με οποιοδήποτε τρόπο, με κάθε μέσο, ηθικό και υλικό. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες και το αποδεικνύουμε στην πράξη μέσα από τις υποδομές και  τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούμε».


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου επεσήμανε ακόμη: «Στεκόμαστε στο πλευρό των ατόμων  που έχουν ειδικές ανάγκες με πραγματική διάθεση να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες και τα όνειρά τους.  Δεν τους αντιμετωπίζουμε ως ασθενείς, αλλά ως άτομα με πολλές δυνατότητες και ικανότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν, όχι μόνο προς όφελος της κοινωνίας, αλλά και των ίδιων.
Μόνο με την υποστήριξη όλων μας τα άτομα αυτά μπορούν να αισθανθούν πως προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Και πως δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε αυτό τον αγώνα που κάνετε θα έχετε το Δήμο Αμαρουσίου σύμμαχο και αρωγό. Είμαστε πρόθυμοι να παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια στο έργο σας.»


Στην ημερίδα μίλησαν οι: Ιωάννα Μαρή, επίτιμος σύμβουλος του Σ. τ. Ε., Ιωάννης Τεγόπουλος, ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνείου, Μανώλης Μικρογιαννάκης, καθηγητής Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων και δεξίωση, στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, η πρόεδρος του Δ. Σ. του Δήμου Αμαρουσίου κ. Ρένα Χαλιώτη, ο βουλευτής της Ν. Δ. κ. Παναγιώτης Μελάς και πλήθος κόσμου.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο