Δήλωση Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη για τη δολοφονία του 15χρόνου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου, τιμώντας τη μνήμη του δολοφονημένου δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, προχώρησε στην αναβολή του προγραμματισμένου για χθες, ημέρα της κηδείας, δημοτικού συμβουλίου.
Ως Δήμαρχος της πόλης θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλέξη, καθώς και τη βαθύτατη αγανάκτηση και αποτροπιασμό μου  προς το πρόσωπο του δολοφόνου.
Πιστεύω ότι τα ίδια αισθήματα διακατέχουν όλους τους συμπολίτες μου.
Σε καμία όμως περίπτωση τα αισθήματα αυτά δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε ακραίες συμπεριφορές. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δικαιολογήσω  τις πράξεις βίας που εκδηλώνονται τις τελευταίες ημέρες από ακραίες ομάδες, σε όλη την Ελλάδα.
Οι καταστροφές ξένων περιουσιών, οι πυρπολισμοί, οι βιαιότητες και οι βανδαλισμοί δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.
Και είμαι βέβαιος ότι ούτε κι ο ίδιος ο Αλέξης θα δικαιολογούσε αυτούς που προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις.
Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη είναι αφενός η απερίφραστη καταδίκη των πράξεων βίας.
Και αφετέρου η θωράκιση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος τόσο από την αυθαίρετη συμπεριφορά κρατικών λειτουργών, σε όλα τα επίπεδα, όσο και ομάδων πολιτών που με πρόσχημα αυτή τη συμπεριφορά προβαίνουν σε ενέργειες που στρέφονται εναντίον της ασφάλειας των πολιτών, εναντίον των περιουσιών τους, εναντίον της κοινωνίας μας.
Εναντίον της νέας γενιάς, που αποτελεί το μέλλον του τόπου μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο