Η θεατρική παράσταση «Περλιμπλίν και Μπελίσα»,του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα παρουσιάστηκε στο Αμαλίειο Θέατρο, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email







Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ν. Πέππας, εκπροσωπώντας τα Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, στη θεατρική παράσταση «Περλιμπλίν και Μπελίσα», με τον Στ. Μάινα, την Ελ.Καστάνη και τον Πατρ.Κωστή.



Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ν. Πέππας με την Δ. Ματσούκα στο ρόλο της Μπελίσα, στην παράσταση «Περλιμπλίν και Μπελίσα».







Στιγμιότυπα από τη θεατρική παράσταση «Περλιμπλίν και Μπελίσα», που ανέβηκε στο Αμαλίειο Θέατρο, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου.


Συγκίνησε το πλήθος των θεατών το έργο «Περλιμπλίν και Μπελίσα»,του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, ένα διαχρονικό και σύγχρονο παραμύθι για τον έρωτα και την αγάπη, που θεωρείται από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου.
Η θεατρική παράσταση ανέβηκε στη σκηνή του Αμαλίειου, στο πλαίσιο του  Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου που συνεχίζεται με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις για όλο το μήνα Σεπτέμβριο.


Ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώτης μετέφερε το έργο του Λόρκα επί σκηνής με τη  μορφή λαϊκής όπερας και στιλ κουκλοθέατρου,με ζωντανή μουσική και ζωντανές κούκλες τους μουσικούς και ηθοποιούς που ερμηνεύουν τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης.
Οι πρωταγωνιστές της παράστασης  Στέλιος Μάινας,(Περλιμπλίν),  Δήμητρα Ματσούκα (Μπελίσα), Ελένη Καστάνη (παραμάνα) απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών για την άψογη απόδοση των ρόλων και την εξαιρετική κίνησή τους στο στιλ του κουκλοθέατρου. Την τριάδα συμπλήρωναν απόλυτα αρμονικά η Βιργινία Ταμπαροπούλου, στο τσέλο, ο Πατρίκιος Κωστής στη φλογέρα  και η Ιώ Κυριακίδη στο πιάνο.


Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νικόλαος Πέππας συνεχάρη τους πρωταγωνιστές και τους συντελεστές για τη μεγάλη επιτυχία μεταφοράς επί σκηνής του αριστουργήματος του Λόρκα με τη μορφή λαϊκής όπερας την εξαιρετική απόδοση τω ρόλων.  Ένα έργο που συνδυάζει με ένα μοναδικό τρόπο το κωμικό με το τραγικό στοιχείο, αναζητώντας την πνευματική ουσία του έρωτα και ανάγοντάς τον από το επίπεδο του σώματος στο επίπεδο της ψυχής.


Σημειώνεται ότι το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνεται με μηδενικό κόστος για τους δημότες και κατοίκους της πόλης αποκλειστικά χάρη σε συνεργασίες που εξασφάλισε ο Δήμος.
Παράλληλα, μέσα από τις ειδικές τιμές των εισιτηρίων και την πρόνοια για τις ασθενέστερες οικονομικά κατηγορίες πληθυσμού είναι προσιτό σε όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτου οικονομικής ευχέρειας.


Ο επόμενος σταθμός του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου είναι το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, με την παράσταση «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη.  Πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και ρόλο σκηνοθέτη στην παράσταση έχει ο Διονύσης Σαββόπουλος. Πρωταγωνιστούν επίσης ο Χρήστος Λούλης, η Αμαλία Μουτούση, ο Νίκος Κουρής, και ο Μάκης Παπαδημητρίου.


Προπώληση εισιτηρίων παραστάσεων:
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Σταθμός Η.Σ.Α.Π) Μαρούσι
Στα εκδοτήρια στο Αμαλίειο (Λεωφ. Κηφισίας 219) την ημέρα της εκδήλωσης βάσει διαθεσιμότητας.


Προπώληση εισιτηρίων συναυλιών:
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Σταθμός ΗΣΑΠ) Μαρούσι
Στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου
Στο περίπτερο της viva.gr στο Τhe Mall Athens
Μέσω internet από το http://www.viva.gr/ – Τηλέφωνο 11876
Στα εκδοτήρια στο Αμαλίειο (Λεωφ. Κηφισίας 219) την ημέρα της εκδήλωσης βάσει διαθεσιμότητας.


Ειδικές τιμές για κατόχους Artemis Card.


Διάθεση από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου δωρεάν εισιτηρίων βάσει κοινωνικών κριτηρίων σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού.


Για πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων των εκδηλώσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στη γραμμή 15321 και στο τηλ. 213 2038350 του Δήμου Αμαρουσίου, και στο 11876.

Μετάβαση στο περιεχόμενο