Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ , με το οποίο επιχειρήθηκε να δοθεί απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης σχετικά με τη δήλωση του κου Τσίπρα , περί «βλαχοδημάρχων», θα θέλαμε να τονίσουμε ότι


Πρώτον, έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν έχει καμία σχέση με το φθαρμένο πολιτικό σύστημα, την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών, τη διαπλοκή και τις μνημονιακές πολιτικές που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό ενοχλούμαστε όταν ο Πρόεδρος του «βάζει στο ίδιο τσουβάλι» όλους τους Δημάρχους , με μοναδικό κριτήριο το κόμμα που υποστηρίζουν ή τους υποστηρίζει. Η ισοπέδωση των πάντων προς τα κάτω αποτελεί πολιτικό ατόπημα και υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της. Αυτό επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, την ισοπέδωση όλων;


Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου είναι προφανές ότι δεν έχει παρακολουθήσει με προσοχή τις δραστηριότητες του Δημάρχου Αμαρουσίου και τον αγώνα που έχει δώσει για να υπερασπιστεί το κύρος του θεσμού της Αυτοδιοίκησης. Σε αντίθεση με τον κ. Πατούλη, ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που με την πρόσφατη ομιλία του και τις αναφορές του περί «βλαχοδημάρχων» ή «διεφθαρμένων δημάρχων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» έριξε «νερό στο μύλο» αυτών που όλα αυτά τα χρόνια συκοφαντούν συστηματικά το θεσμό και τα πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης. Ας ψάξει στην αυλή του ο ΣΥΡΙΖΑ για διεφθαρμένα πολιτικά στελέχη και καιροσκόπους της πολιτικής, κι ας αφήσει ήσυχη την Αυτοδιοίκηση.


Τρίτον, επισημαίνουμε στους πολίτες του Αμαρουσίου ότι η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που δραστηριοποιείται στην πόλη μας και τον εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι αυτή που υποταγμένη στις μικροκομματικές σκοπιμότητες της, συστηματικά συκοφαντεί κάθε έργο που γίνεται στο Μαρούσι από τη Δημοτική Αρχή. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Για το λόγο αυτό, μαθήματα πολιτικής συνέπειας από το ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι δεν δεχόμαστε.


Τέλος, υπενθυμίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου ότι ο Γ. Πατούλης επανεξελέγη το 2010 Δήμαρχος Αμαρουσίου από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 56,4%, έχοντας τη στήριξη όχι μόνον της Νέας Δημοκρατίας, αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας. Χαρίζουν στη Νέα Δημοκρατία το 56,4%; Αυτό που δεν καταλαβαίνουν , είναι ότι οι πολίτες του Αμαρουσίου με την ψήφο τους επιβεβαίωσαν ότι ο Γ. Πατούλης ήταν αφενός μια υποψηφιότητα υπερκομματικής αποδοχής, αφετέρου ένας πετυχημένος Δήμαρχος, που έβαζε πάνω από όλα , το συμφέρον της πόλης και των πολιτών.


Θα συνιστούσαμε λοιπόν στο ΣΥΡΙΖΑ ψυχραιμία και νηφαλιότητα.


Υ.Γ. Πράγματι, η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Μαρούσι είναι ίδια για όλους, φαίνεται όμως ότι κάποιους «τους χαλάει περισσότερο» , επηρεάζοντας δυστυχώς τον τρόπο σκέψης και έκφρασης τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο