Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε αυλαία το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2013»

Print Friendly, PDF & Email

   Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει θερμό καλωσόρισμα σε μικρούς και μεγάλους που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Μουσείου Θεάτρου Σκιών για την  έναρξη του Φεστιβάλ «Σπαθάρεια 2013».Φίλοι του Καραγκιόζη κάθε ηλικίας απόλαυσαν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το φάντασμα» από τον ʼθω Δαννέλη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου. 


 


Εκατοντάδες φίλοι του λαϊκού μας ήρωα παρακολούθησαν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το φάντασμα» από τον ʼθω Δανέλλη   


Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο φιλόξενο αύλειο χώρο του Μουσείου Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» από τους εκατοντάδες κάθε ηλικίας φίλους του Καραγκιόζη που προσήλθαν για να απολαύσουν τα ξεκαρδιστικά κατορθώματα του λαϊκού μας ήρωα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Σπαθάρεια 2013» που διοργανώνει για 14η χρονιά ο Δήμος Αμαρουσίου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να ψυχαγωγηθούν και να ευχαριστηθούν στιγμές χαλάρωσης και ξενοιασιάς.          


Την έναρξη του Φεστιβάλ σηματοδότησε η παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το φάντασμα» από τον ʼθω Δανέλλη, μαθητή του μεγάλου δάσκαλου και πατέρα του Θεάτρου Σκιών Ευγένιου Σπαθάρη, η οποία χάρισε άφθονο γέλιο στους εκατοντάδες θεατές, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του λαϊκού μας ήρωα, που μαζί του μεγάλωσαν γενιές και γενιές, ενώ συνεχίζει να συναρπάζει το ίδιο όμορφα κάθε ηλικία.
 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης καλωσορίζοντας μικρούς και μεγάλους αναφέρθηκε στον Ευγένιο Σπαθάρη, που το όνομα του είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του Θεάτρου Σκιών, τον πατέρα του Καραγκιόζη που έδωσε φωνή, ψυχή, και υπόσταση στους ήρωες του Θεάτρου Σκιών.
«Τόσο με το Σπαθάρειο Μουσείο, όσο και με τα Φεστιβάλ, ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά τη μνήμη και το έργο του, διαφυλάσσει και μεταλαμπαδεύει στις νέες γενιές αυτό το πολύτιμο και μοναδικό στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» σημείωσε ο κος Πατούλης.


«Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε –πρόσθεσε- ο Καραγκιόζης και οι υπόλοιποι ήρωες του Θεάτρου Σκιών αποτελούν μία όαση ψυχαγωγίας. Μπορούν το ίδιο επίκαιρα μέσα από τις παραστάσεις και τα έργα τους να μας συγκινήσουν, να μας θυμίσουν τη χαμένη μας αθωότητα, να μας μεταφέρουν στοιχεία από την ελληνική πραγματικότητα, από τη ψυχή, τις αρετές και τις αδυναμίες του Έλληνα.
Μέσα από τις περιπέτειές τους, μας διδάσκουν να μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, αλλά με θάρρος, πίστη στις δυνάμεις μας, και επιμονή να βρίσκουμε διεξόδους από τα προβλήματα.»


Ο κος Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης, που με την ευγενική τους χορηγία και την υποστήριξή τους συνέβαλαν καθοριστικά τόσο στη διοργάνωση του Φεστιβάλ, όσο και στην μεγάλη επιτυχία της έναρξής του.        


Στην έναρξη του Φεστιβάλ παραβρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νικόλαος Πέππας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Αθανάσιος Βελής, καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου και του χώρου του Θεάτρου Σκιών.      


Τα «Σπαθάρεια 2013» συνεχίζονται σήμερα με την παράσταση «Το Πανηγύρι του Καραγκιόζη» από τον Τάσο Γεωργίου, ώρα 20:00, Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» (Βορείου Ηπείρου 27 & Μεσογείων).


Θα ακολουθήσουν οι παραστάσεις:
– «Ο Καραγκιόζης στη φωλιά του γορίλλα» από τον Χάρη Μπιλλίνη, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00.
– «Ο Θρίαμβος του Καραγκιόζη» από τον Ηλία Καρέλλα , το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20:00.
– «Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη» από τον Γιάννη Νταγιάκο, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20:00.


Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη.     


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο