Η γκάφα της εβδομάδας από τον κ. Μπρέγιαννη: κατασκευή πάρκινγκ μέσω JESSICA, σε οικόπεδο που δεν ανήκει στο Δήμο

Print Friendly, PDF & Email

Στην αγωνιώδη προσπάθεια του να εμφανιστεί ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης που διαθέτει σχέδιο για την πόλη μας, ο κ. Μπρέγιαννης, υπέβαλε στη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου πρόταση για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στο πρώην οικόπεδο του Ι.Γ.Ε, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος JESSICA.


Η πρόταση αυτή όμως δεν είναι υλοποιήσιμη. Και δεν είναι υλοποιήσιμη γιατί


1. Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδοτεί έργα που κατασκευάζονται σε ακίνητα με ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Και όχι σε ακίνητα που το ιδιοκτησιακό είναι αμφισβητούμενο. Δεν μπορούμε να υποβάλλουμε, λοιπόν, πρόταση για χρηματοδότηση κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στο συγκεκριμένο ακίνητο μέσω JESSICA γιατί ακόμη το οικόπεδο δεν μας ανήκει.


2. Είναι γνωστό ότι η Διοίκηση Πατούλη έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια δικαστικό αγώνα για να περάσει στην κυριότητά του Δήμου το πρώην οικόπεδο Ι.Γ.Ε, κι έχει πετύχει την έκδοση δικαστικής απόφασης που αναγνωρίζει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του. Όμως η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει δικαστικά κι όσο υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα, που δεν γνωρίζουμε πόσο χρόνο θα πάρει για να τερματιστεί, δεν είναι δυνατή η όποια αξιοποίηση του οικοπέδου. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει ο κ. Μπρέγιαννης. Θα ήταν γκάφα για το Δήμο αλλά και για όποιον το προτείνει, να ζητήσουμε χρηματοδότηση για ένα έργο που δεν μπορεί να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.


3. Η Διοίκηση Πατούλη γνωρίζει τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει το πρόγραμμα JESSICA. Αξιοποιεί τις δυνατότητες αυτές έχοντας ήδη υποβάλει πρόταση αξιοποίησης του προγράμματος, καταθέτοντας πρόταση και ζητώντας την ένταξη και χρηματοδότηση από αυτό του έργου της κατασκευής του Αστυνομικού Τμήματος, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, επί της Ο. Σουρή.


Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνουμε τον κύριο Μπρέγιαννη ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, και γνωρίζει αλλά και αξιοποιεί, κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα που υπάρχει προκειμένου να κάνει έργο στην πόλη. Είτε αυτή αφορά σε ευρωπαϊκό είτε αφορά σε εθνικό πρόγραμμα. Όσον αφορά στο πρώην οικόπεδο του Ι.Γ.Ε είμαστε έτοιμοι μόλις τελεσιδικήσει η υπόθεση, να προχωρήσουμε άμεσα μέσω Σ.Δ.Ι.Τ στην κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στο συγκεκριμένο ακίνητο. Με σωστό και μελετημένο τρόπο, κι όχι βιαστικά κι επιπόλαια, όπως μας προτείνει ο κ. Μπρέγιαννης.


Δεν πρέπει να ξεχνούμε, άλλωστε, ότι η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στο πρώην οικόπεδο Ι.Γ.Ε αποτελεί προγραμματική δέσμευση της δημοτικής μας παράταξης. Και αισθανόμαστε δικαιωμένοι που έστω και με καθυστέρηση, ο κ. Μπρέγιαννης, ταυτίζεται με το πρόγραμμα του συνδυασμού μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο