Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητή Θ. Παπαθεοδώρου, και τον Καθηγητή Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Πανούση

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, και τον Καθηγητή Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Πανούση.Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με τον Καθηγητή Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Πανούση, κατά την ομιλία του.


Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, και τον Καθηγητή Εγκληματολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Πανούση, είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο περιθώριο της ομιλίας του καθηγητή στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο που σε εβδομαδιαία βάση πραγματοποιείται από τον περασμένο Φεβρουάριο.


Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει ο Δήμος στην αξιοποίηση της ακαδημαϊκής γνώσης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μέσα από τη διαδικασία του Λαϊκού Πανεπιστημίου, το οποίο αποτελεί μία διαρκή διαδικασία επιμόρφωσης των πολιτών.


Προλογίζοντας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τον Καθηγητή Γιάννη Πανούση, στην ομιλία του με θέμα: «Εντάσεις αι επιθετικές συμπεριφορές στο σχολείο: Μύθοι και πραγματικότητα», εστίασε στη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο ανώτατων ιδρυμάτων της χώρας στο πεδίο της εγκληματολογίας για τη χάραξη της αντεγκληματικής πολιτικής στην Ελλάδα και τη μεταφορά της στην κοινωνία.


Ο κ. Πανούσης, ανάμεσα στις αναφορές του, έμφαση έδωσε στο ρόλο που πρέπει να έχει το σχολείο, εντοπίζοντας την αξία του εκτός από τη γνώση και σε επίπεδο κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς στο μαθητή. Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση συνέστησε τους μεγαλυτέρους να μην μεταδίδουν την απαισιοδοξία της παρούσας κρίσης στις νεότερες γενεές.


Στο θέμα της επιθετικότητας και των εντάσεων στο σχολικό περιβάλλον, επεσήμανε το ρόλο της πρόληψης και της διαχείρισης της επιθετικής συμπεριφοράς για την οποία τη συνευθύνη έχουν γονείς, εκπαιδευτικοί και ο φιλικός περίγυρος των μαθητών. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους εμπλεκομένους να είναι σε εγρήγορση και να μην αγνοούν τα προειδοποιητικά σημάδια.


Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 30 Απριλίου με την ομιλία του Καθηγητή Μάνου Σπυριδάκη, Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα: «Η παρενόχληση στην εργασία. Όψεις μιας ανθυγιεινούς συνθήκης».


Το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων έχει ως εξής:


Δευτέρα 7 Μαΐου: «Διαχείριση υγειονομικής κρίσης & τοπική αυτοδιοίκηση» Μαρία Τσιρώνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Δευτέρα 14 Μαΐου: «H κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 για την Ελλάδα» Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Καθηγητής, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Δευτέρα 28 Μαΐου: «Αριστεία» (φιλοσοφική ομιλία) Θεοδόσης Πελεγρίνης, Καθηγητής, Πρύτανης Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


Ο κύκλος των ομιλιών θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου με την ομιλία του  Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, με θέμα: «Ο θεσμός των Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Μετάβαση στο περιεχόμενο