Η άσκηση προσομοίωσης πυρκαγιάς στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου επιβεβαίωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η άσκηση προσομοίωσης πυρκαγιάς στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου, που εκδηλώθηκε στον 1ο όροφο του κτιρίου, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017.

Με το άκουσμα των προειδοποιητικών ήχων από το σύστημα συναγερμού, τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο εγκατάλειψης του κτιρίου από τους εργαζόμενους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις υποδείξεις των αρμοδίων για την εκκένωση του κτιρίου.
Το κτίριο εκκενώθηκε από τους εργαζόμενους μέσα σε 5 λεπτά, ενώ όλα τα συστήματα ανίχνευσης και πυρασφάλειας λειτούργησαν άψογα.

Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος πραγματοποιείται για δεύτερη φορά μέσα στο 2017 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με στόχο την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας και την εκπαίδευση των εργαζομένων στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εκφράζει την ικανοποίηση του για την επιτυχία της άσκησης και υπογραμμίζει ότι «τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών, σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος, είναι υψίστης προτεραιότητας στο Δήμο Αμαρουσίου. Παρά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας συνεχίζει να βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οιονδήποτε περιστατικού.»

Η άσκηση ετοιμότητας τελούσε υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Γεωργίου Διδασκάλου, ενώ παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικόλαος Πέππας και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

 

Σχετικά αρχείαΗ άσκηση προσομοίωσης πυρκαγιάς στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου επιβεβαίωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου_1


Η άσκηση προσομοίωσης πυρκαγιάς στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου επιβεβαίωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο