Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Αμαρουσίου: Επικροτούμε την απόφαση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει από το ΠΕΠ – Αττικής τη λειτουργία του Σικιαρίδειου

Print Friendly, PDF & Email

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκανε την παρακάτω δήλωση: Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να χρηματοδοτήσει με πόρους από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014 – 2020», ως Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων ΑΜΕΑ., τη λειτουργία του Σικιαρίδειου, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Γι αυτό και την επικροτώ.

Ασφαλώς θα μπορούσαμε να μην είχαμε φτάσει στο σημείο να κάνουν οι εργαζόμενοι επίσχεση εργασίας, για να δοθεί η λύση αυτή. Την ευθύνη για την αναταραχή που δημιουργήθηκε την φέρει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, που δεν χρηματοδότησε το Σικιαρίδειο. Όμως και η Περιφέρεια Αττικής θα μπορούσε να είχε δράσει γρηγορότερα, πριν φτάσει ο κόμπος στο χτένι, αν είχε πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση σε καταλληλότερο χρόνο. Αυτό άλλωστε επισήμανα στη δήλωση που έκανα πριν μερικές ημέρες, όταν κάλεσα τον αντι-περιφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής να αναλάβει η Περιφέρεια τις ευθύνες της, αντί να εξαντλεί τις κινήσεις της στην έκδοση ανακοινώσεων σε βάρος της Υπουργού Εργασίας.

Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι η επισήμανσή μου αυτή συνέβαλε ώστε να ληφθεί τελικά μια απόφαση με την οποία θα δοθεί λύση στη λειτουργία του Σικιαρίδειου για τα επόμενα τρία χρόνια. Επιτέλους τα χρήματα της Αυτοδιοίκησης πιάνουν τόπο, αφού θα συμβάλλουν στη διασφάλιση της λειτουργίας μιας απαραίτητης κοινωνικής δομής που καλύπτει τις ανάγκες δεκάδων παιδιών με νοητική στέρηση.

Αυτός είναι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης άλλωστε, να βρισκόμαστε  στο πλευρό των πολιτών που μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Μετάβαση στο περιεχόμενο