Ευόδωση των προσπαθειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των διεκδικήσεων του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για συνέχιση του επιτυχημένου προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης επικεφαλής στην πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο «Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι» για τη συνέχιση του προγράμματος με εθνικούς πόρους (φωτο αρχείου).    


Τη συνέχιση και αναβάθμιση του προγράμματος ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, με εισήγηση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας      


Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Αμαρουσίου, μετά τη ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικής διάταξης, που προβλέπει τη συνέχιση και αναβάθμιση του προγράμματος με εθνικούς πόρους.              


Το πρόγραμμα παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, με ισόχρονη παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου προσωπικού στους ΟΤΑ, με εισήγηση που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάζονται τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ,η ΕΕΤΑΑ και τα ΙΚΑ –ΕΤΑΜ.


Η αποφασιστικότητα του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη να διεκδικήσει τη συνέχιση του προγράμματος, όταν κατά τα προηγούμενα έτη (2011, 2012) κινδύνευσε να νομιμοποιηθεί η ιδιωτικοποίησή του μέσω συνεταιριστικών επιχειρήσεων έως και να διακοπεί οριστικά το υπάρχον πρόγραμμα που λειτουργεί την τελευταία δεκαετία, απέδωσε και δημιούργησε νέα δεδομένα για τους χιλιάδες δικαιούχους τους προγράμματος, κυρίως μοναχικά άτομα, ηλικιωμένα και ΑμεΑ και απέτρεψε να οδηγηθούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι.              


Με προσωπικές παραστάσεις και κατ’ιδίαν συναντήσεις με τις ηγεσίες των αρμοδίων Υπουργείων, ως Δήμαρχος Αμαρουσίου και ως υπεύθυνος των Κοινωνικών Δομών της ΤΕΔΚΝΑ, ο κος Πατούλης επεσήμανε την αναγκαιότητα συνέχισης του προγράμματος με κρατική χρηματοδότηση για όλους. Πολύ περισσότερο μάλιστα κατέδειξε ότι δε είναι πολιτικά ορθό, αλλά ούτε και ανθρώπινο, να εγκαταλείψει η Πολιτεία στην τύχη τους χιλιάδες δικαιούχους του προγράμματος, ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη οικονομικά συγκυρία.


Με την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, αλλά και τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των συλλόγων και σωματείων ο κος Πατούλης εξέφρασε την έμπρακτη υποστήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων για την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και απαίτησε από την κεντρική εξουσία να χρηματοδοτήσει τη συνέχιση του προγράμματος, αποκλειστικά με δημόσιους πόρους και να αποκαταστήσει τη φυσιογνωμία του.      


Την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου που δίνει «ανάσα ζωής» σε χιλιάδες δικαιούχους του προγράμματος και στους εργαζόμενους σε αυτό χαιρέτησε ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης.
« Η ψήφιση της διάταξης για συνέχιση και αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με εθνικούς πόρους μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, καθώς οι προσπάθειες μας όλα τα προηγούμενα χρόνια τελεσφόρησαν και οι κοινωνικά αδύναμοι συμπολίτες θα εξακολουθήσουν να έχουν την φροντίδα των εργαζόμενων στο πρόγραμμα, που έχουν προσφέρει τα μέγιστα για να το καταστήσουν επιτυχημένο.
Είμαστε στη διάθεση των αρμοδίων φορέων, προκειμένου να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχομένων από το πρόγραμμα υπηρεσιών και να ανταποκριθούμε κατά τον βέλτιστο τρόπο στην ανάγκη για κοινωνική φροντίδα όλων όσων την έχουν ανάγκη.
»

Μετάβαση στο περιεχόμενο