Με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε το 1ο Τουρνουά Μπάσκετ που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τη μνήμη του Δ. Ραχωβίτσα

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, συγχαίροντας το νικητή και τις υπόλοιπες ομάδες για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά λίγο πριν τις απονομές.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, προσφέροντας την τιμητική πλακέτα στον προπονητή της Νίκης Αμαρουσίου Μ. Ραχωβίτσα.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παραδίδοντας το κύπελλο στον αρχηγό του Πανερυθραϊκού Στ. Κοντούδη.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον προπονητή της Νίκης Αμαρουσίου Μ. Ραχωβίτσα, και τον Πρόεδρο της ομάδας Αντ. Τσέκενη.

O προπονητής του Πανερυθραϊκού Δ. Χουχουλής, και συνεργάτης του εκλιπόντος Δ. Ραχωβίτσα, με τη φανέλα που αφιέρωσε στην οικογένειά του.

Στιγμιότυπα από τον τελικό του τουρνουά.Στιγμιότυπο από τον πάγκο της Νίκης Αμαρουσίου στη διάρκεια του αγώνα.

Πλήθος φιλάθλων βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Κοκκινιάς για να στηρίξει τις ομάδες και το φιλανθρωπικό σκοπό του τουρνουά.

Στιγμιότυπα από τις προσπάθειες των παιδιών που αγωνίζονται στις κατηγορίες υποδομών των ομάδων.Αναμνηστική φωτογραφία των μικρών αθλητών της Νίκης Αμαρουσίου.

Οι νεαροί αθλητές του ΑΣΕ Δούκας με τα διπλώματα συμμετοχής και δώρα ανά χείρας.Οι νεαροί αθλητές του ΑΣΕ Δούκας με τα διπλώματα συμμετοχής και δώρα ανά χείρας.
Οικογενειακές φωτογραφίες με τους αθλητές των ομάδων.


Σε συγκινησιακό κλίμα, και προσφέροντας όμορφες αγωνιστικές στιγμές στους φιλάθλους που είχαν κατακλύσει το κλειστό γυμναστήριο στην Κοκκινιά, ολοκληρώθηκε το 1ο Τουρνουά Μπάσκετ που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στη μνήμη του Δημήτρη Ραχωβίτσα με τη συμμετοχή τεσσάρων συλλόγων -Πανερυθραϊκός, ΑΣΕ Δούκα, Νίκη Αμαρουσίου και Γ.Σ.Α Αμαρουσίου- όπου ο εκλιπών παράγων είχε υπηρετήσει το άθλημα με ιδιαίτερη αφοσίωση. Τις προσπάθειες των ομάδων και το νικητή του τουρνουά Πανερυθραϊκό χειροκρότησε και βράβευσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που βρέθηκε κοντά στους αθλητές στη διάρκεια του τριημέρου διεξαγωγής των αγώνων.


Η αυλαία του 1ου Τουρνουά «Δημήτρης Ραχωβίτσας» άνοιξε με τη μαζική ανταπόκριση του κόσμου που αποζημιώθηκε από τις αγωνιστικές εμφανίσεις των τεσσάρων ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του Δημήτρη Ραχωβίτσα.


Στο περιθώριο των δύο ημιτελικών, απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο για τη δυναμική παρουσία του, κάνοντας, παράλληλα, ιδιαίτερη μνεία στον εκλιπόντα Δημήτρη Ραχωβίτσα, και τη σημαντικότατη προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στο μπάσκετ και στην κοινωνία. Συνεχάρη, επίσης, την πρωτοβουλία των ομάδων για το φιλανθρωπικό χαρακτήρα του τουρνουά, διαθέτοντας τα έσοδα από τους αγώνες για την ενίσχυση του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, και εξέφρασε την πρόθεση της Διοίκησης του Δήμου να καθιερωθεί σε ετήσια βάση η πραγματοποίηση του τουρνουά μπάσκετ στη μνήμη του Δ. Ραχωβίτσα.


Τη δεύτερη ημέρα του 1ου Τουρνουά «Δημήτρης Ραχωβίτσας» τη σκυτάλη πήραν οι ακαδημίες των ομάδων. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αγώνες ανάμεσα στα τμήματα υποδομής των τεσσάρων ομάδων αλλά και παιχνίδια δεξιοτήτων με τους νικητές να κερδίζουν μπάλες και άλλα δώρα. Σε όλους τους μικρούς αθλητές απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής.


Στο αγωνιστικό μέρος του τουρνουά, στους ημιτελικούς, ο Πανερυθραϊκός επικράτησε του ΑΣΕ Δούκα με 71-60, και η Νίκη Αμαρουσίου απέναντι στο Μαρούσι, επικράτησε με σκορ 75-72. Η τρίτη ημέρα του τουρνουά συνεχίστηκε με τον μικρό τελικό ΑΣΕ Δούκα – Μαρούσι όπου το Μαρούσι επικράτησε άνετα με 73-49, και τον μεγάλο τελικό μεταξύ των ομάδων Νίκη Αμαρουσίου και Πανερυθραϊκός με τον δεύτερο να καταλαμβάνει την πρώτη θέση του τουρνουά με τελικό σκορ 81-73.


Με τη λήξη του αγώνα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνεχάρη το νικητή και όλες τις ομάδες που συμμετείχαν, για το αγωνιστικό τους σθένος, και ανέφερε: «Έγινε ένα σπουδαίο τουρνουά. Συγχαίρουμε όσους στήριξαν αυτές τις ημέρες τις προσπάθειες των αθλητών με την παρουσία τους αλλά και μαζί την προσπάθεια διατήρησης της λειτουργίας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος και κάποιων άλλων αγωνιστών της ζωής. Έχουμε πολλές χαρές να ζήσουμε σε αυτό το γυμναστήριο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με το επόμενο Τουρνουά Δ. Ραχωβίτσας».


Ακολούθησε η βράβευση των δύο ομάδων, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Πατούλη, ο οποίος και απένειμε τιμητική πλακέτα στο γιο του Δημήτρη Ραχωβίτσα, και προπονητή στη Νίκη Αμαρουσίου Μιχάλη Ραχωβίτσα, για το αθλητικό ήθος και την προσφορά του πατέρα του στο άθλημα. Τη χειρονομία ανταπέδωσε ο Μ. Ραχωβίτσας, προσφέροντας στον κ. Πατούλη, τη μπάλα των αγώνων ως υπενθύμιση για το ετήσιο «ραντεβού» του τουρνουά.


Ο προπονητής του Πανερυθραϊκου Δημήτρης Χουχουλής, μετά την παραλαβή του κυπέλλου, συγκίνησε με την ομιλία του αλλά και την κίνησή του να απονείμει μία φανέλα του Πανερυθραϊκού στη σύζυγο του Δημήτρη Ραχωβίτσα.


Τα έσοδα από το τουρνουά που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, θα διατεθούν για την ενίσχυση του Σικιαρίδειου Ιδρύματος στο οποίο ο Δημήτρης Ραχωβίτσας, είχε διατελέσει διευθυντής.


Με την παρουσία τους τίμησαν, επίσης, το τουρνουά οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Πέππας, Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Σμυρνής, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρλαύτης, αθλητικοί παράγοντες των ομάδων και πλήθος φίλων του αθλήματος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο