Επιστολή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου, για τα μέτρα πυροπροστασίας στο Δάσος Συγγρού

Print Friendly, PDF & Email

Ενημέρωση για το σχέδιο πυροπροστασίας του Δάσους Συγγρού από μέρους του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου, σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. 35201/2018 εγγράφου του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος με το οποίο κοινοποιήθηκαν στον Δήμο Αμαρουσίου τα αποτελέσματα της αυτοψίας που πραγματοποίησε στο Δάσος. Βάσει της πραγματοποιηθείσας αυτοψίας διαπιστώθηκαν σειρά από ελλείψεις και παραλείψεις που εκθέτουν τον χώρο ανά πάσα στιγμή στο ενδεχόμενο φωτιάς.

Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, απηύθυνε επιστολή προς τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό και φέροντα την αποκλειστική ευθύνη θωράκισης του σημαντικού αυτού αστικού πνεύμονα πρασίνου στα βόρεια προάστια, εφιστώντας την προσοχή του σχετικά με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων αλλά και ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τον σχεδιασμό του Υπουργείου για την πυροπροστασία του συγκεκριμένου χώρου πρασίνου.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρονται:

«Με βάση τις ανησυχητικές επισημάνσεις του Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με τις σημαντικές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας και περιφρούρησης του ζωτικού αυτού τομέα πράσινου του οποίου έχετε την αποκλειστική ιδιοκτησία, παρακαλούμε να μας εκθέσετε ποια μέτρα πυροπροστασίας εφαρμόζει το Υπουργείο κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου αλλά και σε ποιες παρεμβάσεις προτίθεται να προχωρήσει προκειμένου για την αντιμετώπιση των κενών πυροπροστασίας που επισημαίνονται.

Επίσης, θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιος είναι ο συνολικός σχεδιασμός που επεξεργάζεται το Υπουργείο τόσο για την προστασία αυτού του πνεύμονα πρασίνου όσο και την ασφάλεια των φιλοξενούμενων μαθητών στα σχολεία που υπάρχουν εντός της δασικής περιοχής στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει μία φωτιά.

Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι στη διάθεση της Πολιτείας εφόσον του ζητηθεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην περιφρούρηση αυτού του ζωτικού για το λεκανοπέδιο Αττικής χώρου τόσο με το προσωπικό όσο και με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει».

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο