Δήλωση του Γιώργου Πατούλη με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η Νέα Γενιά  αποτελεί το μέλλον της Ελλάδας και αποδεικνύει καθημερινά ότι μπορεί να επιτύχει υψηλούς στόχους -Είναι ανάγκη να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για να μείνουν και να προκόψουν οι νέοι  στην Ελλάδα»

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 2018 ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που εξασφάλισαν την εισαγωγή τους στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ως φοιτητές εισέρχονται σε ένα νέο επίπεδο στο οποίο εκτός από μόρφωση θα αποκτήσουν και την εξειδικευμένη επιστημονική εμπειρία που θα τους οδηγήσει με επιτυχία στην αγορά εργασίας.

Καλή δύναμη εύχομαι και σε όλες τις οικογένειες των επιτυχόντων οι οποίες στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε υποστηρίζουν οικονομικά και πρακτικά την φοίτηση των παιδιών τους. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς που προετοίμασαν κατάλληλα τους μαθητές τους για να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια. 

 Η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναμφίβολα αποτελεί το πρώτο σημαντικό σταθμό στην πορεία της ζωής τους. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί για όσους δεν πέτυχαν το στόχο τους   ότι σε καμία περίπτωση το Πανεπιστήμιο δεν είναι μονόδρομος. Ακόμα και αν κλείσει ένα παράθυρο, θα ανοίξουν άλλες πόρτες και θα δοθούν πολλές ευκαιρίες για την κατάκτηση των στόχων τους, αρκεί να έχουν πίστη, αισιοδοξία και προσήλωση.

Η Νέα Γενιά  αποτελεί το μέλλον της Ελλάδας και αποδεικνύει καθημερινά ότι μπορεί να επιτύχει υψηλούς στόχους. Είναι ανάγκη να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για να μείνουν  και να προκόψουν οι νέοι στην Ελλάδα. Πιστεύουμε και επενδύουμε στη δύναμη της νέας γενιάς, η οποία είναι το μέλλον της χώρας μας. Ειδικά σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύουμε, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, νέες ιδέες και δημιουργικά μυαλά που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται πιο επιτακτικό από ποτέ το χρέος της πολιτείας να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επαγγελματική αποκατάσταση των νέων ανθρώπων και να δώσει διέξοδο στη νέα γενιά που ασφυκτιά επαγγελματικά, βάζοντας ένα τέλος στο φαινόμενο της φυγής των νέων στο εξωτερικό.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με συγκεκριμένα προγράμματα και καινοτόμες πρωτοβουλίες θα συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τη νέα γενιά της χώρας, που σηματοδοτεί την ελπίδα για να πάει καλύτερα αυτός ο τόπος.

Η Ελλάδα δεν έχει το παραμικρό περιθώριο να ««αιμορραγεί» άλλο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο