19ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών «Σπαθάρεια» από 3-8 Σεπτεμβρίου 2018 στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Έναρξη: Δευτέρα 3/9 και ώρα 7:30
 

Το Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» του Δήμου Αμαρουσίου για 19η χρονιά διοργανώνει το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών «Σπαθάρεια» με στόχο την προβολή και διατήρηση της ελληνικής παραδοσιακής τέχνης του Καραγκιόζη. Τα «Σπαθάρεια 2018» θα διεξαχθούν από 3 έως 8 Σεπτεμβρίου 2018 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τα «Σπαθάρεια 2018» θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο του Μουσείου Θεάτρου Σκιών (Βορείου Ηπείρου 27 & Μεσογείων – Κοκκινιά Αμαρουσίου).

Το πρόγραμμα των Σπαθαρείων, φέτος, εκτός από τις εξαιρετικές παραστάσεις εκλεκτών καλλιτεχνών του ελληνικού θεάτρου σκιών, περιλαμβάνει και μία μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση αρμονικά δεμένη με τα καμώματα του αγαπημένου μας Καραγκιόζη, τον οποίο ερμηνεύει ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, μαθητής του δάσκαλου στην έμψυχη εκδοχή του λαϊκού ήρωα.

Από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, σε 6 μοναδικές παραστάσεις θεάτρου σκιών με πρωταγωνιστές εκλεκτούς, γνωστούς καλλιτέχνες του είδους, μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν τον αγαπημένο και διαχρονικό λαϊκό μας ήρωα.

Την αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τη Δευτέρα 3/9 στις 7:30 μ.μ. Θα ακολουθήσει η παράσταση «Σκιών καμώματα με φωτεινά τραγούδια» σε σύλληψη και σκηνοθεσία των Τάκη Βαμβακίδη και Φωτεινής Σαββατιανού. Πρόκειται για μία μουσικοθεατρική «καραγκιοζέικη» παράσταση με ζωντανή ορχήστρα αφιερωμένη στον δάσκαλο Ευγένιο Σπαθάρη.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τις παρακάτω παραστάσεις θεάτρου σκιών:

Τρίτη 4/9, ώρα:8 μ.μ.

Παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Ιάσονας και η αργοναυτική εκστρατεία» με τον Σωκράτη Κοτσορέ.

Τετάρτη 5/9, ώρα:8 μ.μ.

Παράσταση θεάτρου σκιών «Το στοιχειό της πόλης» με τον Νίκο Μπαρμπούτη.

Πέμπτη 6/9, ώρα: 8 μ.μ.

Παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης οικολόγος και το μαγικό δέντρο» με τον Κώστα Σπυρόπουλο.

Παρασκευή 7/9, ώρα: 8 μ.μ.

Παράσταση θεάτρου σκιών «Η γέννηση του Κολλητηριού» με τους Κώστα και Μπάμπη Μακρή.

Σάββατο 8/9, ώρα: 8 μ.μ.

Παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης και τα επτά θηρία» με τον Γιάννη Νταγιάκο.

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο