Ο Δήμος Αμαρουσίου υλοποιεί πρότυπα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα με χαμηλό κόστος για τους δημότες

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, που αφορά το κόστος των αθλητικών προγραμμάτων που υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου, επισημαίνουμε τα παρακάτω:  1. Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει τη δυνατότητα στους κατοίκους και τους δημότες της πόλης να συμμετάσχουν σε πρότυπα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Δήμου.

  2. Το κόστος των προγραμμάτων αυτών είναι κατά 50% χαμηλότερο, σε σχέση με το αντίστοιχο κόστος προγραμμάτων που υλοποιούνται από ιδιωτικούς φορείς.

  3. Δεν είναι δυνατόν να προσφέρονται δωρεάν τα προγράμματα αυτά στους δημότες και κατοίκους. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την ισχύουσα  Νομοθεσία πρέπει να καλύπτεται τουλάχιστον το κόστος τους, επειδή η χρηματοδότησή τους από άλλες πηγές δεν είναι νόμιμη. ʼρα η τιμή τους βρίσκεται πάντοτε σε συνάρτηση με το κόστος που συνεπάγεται η υλοποίηση τους ( π.χ. μισθοδοσία γυμναστών) και τη συμμετοχή του κοινού ( όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή, τόσο χαμηλότερο το κόστος).

  4. Ο Δήμος Αμαρουσίου δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους της ΑΡΤΕΜΙΣCARD ( δημότες και κατοίκους της πόλης μας) να πληρώνουν χαμηλότερη συμμετοχή στα αθλητικά προγράμματα.

  5. Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες αθλητισμού και πολιτισμού που προσφέρει στους κατοίκους και δημότες. Αντίθετα, σκοπεύει να τα ενισχύσει ακόμη περισσότερο, να προσελκύσει σε αυτά περισσότερους χρήστες έτσι ώστε με τον τρόπο αυτό να συμπιεστεί προς τα κάτω και το κόστος υλοποίησης, άρα και η συνδρομή που πληρώνουν οι συμμετέχοντες

Με βάση τα παραπάνω, η πρόταση των ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ να προσφέρονται δωρεάν τα αθλητικά προγράμματα είναι μη ρεαλιστική.
Κι αυτό γιατί αφενός προσκρούει στη νομιμότητα, αφετέρου γιατί τίποτε στη ζωή δεν είναι δωρεάν.
Απλά, αυτό που μας προτείνουν οι ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ είναι να πληρώνουν το κόστος όχι οι χρήστες των υπηρεσιών και των προγραμμάτων, αλλά αυτοί που δεν συμμετέχουν.
Αν αυτό δεν είναι λαϊκισμός, αν αυτό δεν είναι αδικία σε βάρος των πολλών, τότε τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

Μετάβαση στο περιεχόμενο