Ενισχύεται ο στόλος των δημοτικών λεωφορείων του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Δύο λεωφορεία της Ε.ΘΕ.Λ. για τη μετακίνηση ευπαθών ομάδων παρέδωσε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης
 

|download _.jpg file 126 KB|

Δύο ανακατασκευασμένα λεωφορεία της Ε.ΘΕ.Λ. για την εξυπηρέτηση της μετακίνησης ευπαθών ομάδων πληθυσμού του Δήμου Αμαρουσίου παρέδωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη , σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Πλατεία ΗΣΑΠ στο Μαρούσι.


Η παραλαβή των λεωφορείων αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου σε συνεδρίασή του στις 30 Ιουλίου 2007. Τα λεωφορεία αποκτήθηκαν με 5ετή μίσθωση, έναντι 6.000 ευρώ ανά όχημα ενώ η μηνιαία συντήρησή τους θα παρέχεται δωρεάν από την ΕΘΕΛ. Α.Ε.|download _.jpg file 107 KB|

Κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης , ευχαρίστησε τον Υπουργό για την προσφορά των λεωφορείων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την μεταφορά ατόμων της τρίτης ηλικίας και άλλων συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη». Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έκανε αναφορά και σε μια σειρά από αιτήματα που έχει υποβάλλει ο Δήμος προς την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών.|download _.jpg file 162 KB|

Παραδίδοντας τα δύο λεωφορεία ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, τόνισε ότι αυτή η παραχώρηση είναι μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας του Υπουργείου για την ενίσχυση της πόλεως του Αμαρουσίου, ενός Δήμου που βρίσκεται σε κομβικό σημείο των Βορείων Προαστείων, και έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών, ενώ κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες.


Συγχαίροντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη για τις «πολύ καλές ιδέες» και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Αμαρουσίου, ο κ. Λιάπης προέβη στην ικανοποίηση των αιτημάτων του Δήμου που αφορούν:

 


  • Την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ αυτοκινήτων στην Πλατεία Γαρδέλη, χωρητικότητας 500 θέσεων. ΄Οπως είπε ο Υπουργός το έργο αυτό θα συμπεριληφθεί άμεσα στον προγραμματισμό του υπουργείου και θα υλοποιηθεί το συντομότερο.
  • Την υπογραφή Μνημονίου για τη δημιουργία Διαδημοτικής Συγκοινωνίας των Βορείων Προαστείων, για την εξυπηρέτηση της διαδημοτικής μετακίνησης των κατοίκων 7 Δήμων των Βορείων Προαστείων. Υπενθυμίζεται ότι την πρωτοβουλία της ίδρυσης Διαδημοτικής Συγκοινωνίας είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σε σειρά επαφών που είχε με τους δημάρχους των όμορων δήμων. ΄Οπως είπε ο Υπουργός το μνημόνιο για την ίδρυση διαδημοτικής συγκοινωνίας θα υπογραφεί εντός των προσεχών ημερών και θα υλοποιηθεί την επόμενη 4ετία.
  • Την επέκταση του Μετρό στο Δήμο Αμαρουσίου.
  • Την άμεση παράδοση στο Δήμο Αμαρουσίου ενός παλαιού και παροπλισμένου τρένου που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης και θα αξιοποιηθεί για τους νέους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο