Σε εξέλιξη ο καθαρισμός και η αποκατάσταση των ρεμάτων του Δήμου Αμαρουσίου με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής

Print Friendly, PDF & Email

|download _.jpg file 166 KB|

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και μετά από πιεστικές διαβουλεύσεις, οι υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ έδωσαν τελικά την έγκριση με επείγον έγγραφο τους προς τον Δήμο Αμαρουσίου, να προχωρήσει άμεσα στον καθαρισμό των ρεμάτων της πόλης.


 |download _.jpg file 198 KB|

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, προχωρεί με γοργούς ρυθμούς ο καθαρισμός και η αποκατάσταση του ρέματος Σαπφούς και τμήματος του ρέματος Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στην περιοχή του Πολυδρόσου, με πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου. Και αυτή είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, αφού αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της πόλης να αναλάβει ο Δήμος τον καθαρισμό των ρεμάτων, με στόχο την απομάκρυνση των φερτών υλικών π.χ. σκουπιδιών – μπαζών, που εκτός από καθημερινή αιτία μόλυνσης είχαν γίνει συχνά αιτία για εκδήλωση φαινομένων πλημμύρων και πυρκαγιών.


Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποίησε αυτοψία στο ρέμα Σαπφούς στην περιοχή του Σωρού και του Ολυμπιακού Σταδίου όπου πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος.|download _.jpg file 166 KB|

Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη χαρακτήρισε τα ρέματα αυτά ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και κρίσιμα στοιχεία βιοποικιλότητας και περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής. Και υπογράμμισε: «Με ταχείς διαδικασίες ο Δήμος Αμαρουσίου ανέθεσε σε εργολάβο τον καθαρισμό των ρεμάτων στο σύνολο τους, κυρίως με δικά του κονδύλια. Στόχος μας πέρα από τον καθαρισμό είναι η αναδιοργάνωση του πρασίνου και η απομάκρυνση των τοπικών παραγόντων μόλυνσης».

 

Τόνισε ότι μετά το πρόγραμμα καθαρισμού ακολουθεί μελέτη για την οριοθέτηση και χαρτογράφηση των ρεμάτων. Με βάση αυτή την μελέτη θα προχωρήσει ο Δήμος στην αποκατάσταση τους στο πλήρες εύρος ελέγχοντας τις αυθαιρεσίες για να δώσει με νόμιμο τρόπο με την ένταξη στο σχέδιο πόλεως. την δυνατότητα στους δημότες να οικοδομήσουνε.


Παράλληλα, ο Δήμαρχος σε σύσκεψη με την Διεύθυνση Πρασίνου καθόρισε τις διαδικασίες φύτευσης κατά μήκος του ρέματος. Στο θέμα που τέθηκε για την αποψίλωση της καλαμιάς, η συνολική άποψη η οποία διαμορφώθηκε είναι ότι αύτη δίνει μια αίσθηση πρασίνου αλλά συχνότερα γίνεται αιτία πλημμύρων λόγω της απόφραξης της κοίτης και συγχρόνως εστία μόλυνσης λόγω της συγκράτησης σκουπιδιών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο