Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Μαρούσι η μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Print Friendly, PDF & Email

Με κατάνυξη και με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Μαρουσιώτες τίμησαν και φέτος τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πολιούχου και προστάτιδος της πόλης.


Οι εορταστικές εκδηλώσεις άνοιξαν την παραμονή της μεγάλης γιορτής με το μεγάλο πανηγυρικό εσπερινό και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη του Αμαρουσίου και συνεχίστηκαν την ημέρα του εορτασμού με πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το μεθεόρτιο εσπερινό και την παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.


Στο Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε στις 14 Αυγούστου με τη συμμετοχή σύσσωμου του κλήρου του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αλλά και των λοιπών ιερών ναών του Αμαρουσίου, παραβρέθηκαν ο βουλευτής κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Ζαγορίτης και ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Αργύρης Ντινόπουλος, ενώ την πανηγυρική θεία Λειτουργία την ημέρα του εορτασμού παρακολούθησε ο βουλευτής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


Οι εκδηλώσεις του εορτασμού περιελάμβαναν και μεγάλο παραδοσιακό γλέντι που οργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου την Τρίτη, 14 Αυγούστου 2007,στην Πλατεία της Αγίας Λαύρας, με νησιώτικα τραγούδια που ερμήνευσε η γνωστή τραγουδίστρια Στέλλα Κονιτοπούλου και με λαϊκό πρόγραμμα από το Δημήτρη Κολοκοτρώνη.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο