Ένας ακόμη κύκλος του προγράμματος «Μαθαίνω Ελληνικά» για μετανάστες ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file.jpg 128 KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απονέμει τα πιστοποιητικά εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στους σπουδαστές μετανάστες του προγράμματος «Μαθαίνω Ελληνικά», παρουσία του Προέδρου τους ΚΑΠΗ Δ. Καμπούκου και της δασκάλας τους κας Ελ Αναγνώστου που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο πρόγραμμα.


|download file.jpg 136 KB|
Αναμνηστική φωτογραφία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, του Προέδρου του ΚΑΠΗ Δ. Καμπούκου και της εκπαιδευτικού Ελ. Αναγνώστου με τους σπουδαστές μετανάστες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον 4ετή κύκλο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στο πρόγραμμα «Μαθαίνω Ελληνικά».


Τα πιστοποιητικά εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στους 12 σπουδαστές μετανάστες, που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον 4ετή κύκλο παρακολούθησης του εθελοντικού προγράμματος «Μαθαίνω Ελληνικά».


Το πρόγραμμα υλοποιεί δωρεάν ο Δήμος Αμαρουσίου για 12 συνεχή χρόνια, με στόχο να μεταλαμπαδεύσει τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα στους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας, παράλληλα με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στη γραφή, στη ανάγνωση και στην κατανόηση της ελληνικής γλώσσας. 
Το «Μαθαίνω Ελληνικά» έχει ως απώτερο στόχο να προωθήσει την κοινωνική ενσωμάτωση, να βελτιώσει την ικανότητα επικοινωνίας των μεταναστών στην καθημερινότητά τους και να προλάβει τον κοινωνικό αποκλεισμό των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.


Στη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό ΚΑΠΗ Αμαρουσίου με την ευκαιρία της επιτυχούς ολοκλήρωσης μιας ακόμη εκπαιδευτικής χρονιάς, παρουσία του Προέδρου του ΚΑΠΗ Δημήτρη Καμπούκου, οι 12 μετανάστες από τις χώρες  Ελ Σαλβαδόρ,  Ιταλία, Ουκρανία και Ρουμανία μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα παρέλαβαν τα πιστοποιητικά τους, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη για την ευκαιρία που τους δόθηκε μέσα από το πρόγραμμα «Μαθαίνω Ελληνικά» να μάθουν την ελληνική γλώσσα, να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό και να έλθουν πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα. Παράλληλα, ευχαρίστησαν την δασκάλα τους, κα. Ελευθερία Αναγνώστου για την εθελοντική προσφορά της στο πρόγραμμα, καθώς και για την αγάπη και την κατανόηση με την οποία αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, αλλά και τις προσπάθειες τους να γνωρίσουν τη δεύτερη πατρίδα τους.                              


Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους σπουδαστές για την αξιοθαύμαστη προσπάθεια και επιμονή τους να μάθουν την ελληνική γλώσσα παρά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, να γνωρίσουν την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, με τη συνδρομή και τη σημαντική εθελοντική προσφορά της κα Αναγνώστου. Τους απηύθυνε μάλιστα πρόσκληση να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στις δράσεις που αναπτύσσει ο Δήμος Αμαρουσίου μέσα από την εθελοντική συμμετοχή των πολιτών.
Παράλληλα, τους διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει να προσφέρει μέσα από το πρόγραμμα «Μαθαίνω Ελληνικά» τη δυνατότητα και σε άλλους μετανάστες να έλθουν κοντά στην ελληνική κουλτούρα και στον πολιτισμό.          
   
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών που πραγματοποιεί το πρόγραμμα «Μαθαίνω Ελληνικά» οι σπουδαστές επισκέφθηκαν εφέτος τα Μετέωρα και τον Κεραμικό. Οι συμμετέχοντες στα τέσσερα τμήματα του προγράμματος ξεπερνούν τα πενήντα άτομα.    Μετάβαση στο περιεχόμενο