Κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου στους ιδιοκτήτες οικοπέδων να προχωρήσουν στον έγκαιρο καθαρισμό τους για την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς

Print Friendly, PDF & Email


|download file.jpg 210 KB|
Μέτρα πρόληψης για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών κατά τους θερινούς μήνες στην πόλη λαμβάνει και εφέτος ο Δήμος Αμαρουσίου, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.


Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης καλεί όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό τους από τα ξερά χόρτα και απορρίμματα.


Η υποχρέωση αυτή απορρέει βάσει του νόμου 3852/2010 άρθρο 94(ΦΕΚ 87Α /07 – 06-2010) Πυροσβεστικής Διάταξης που αφορά «Μέτρα πρόληψης πυρκαγιών σε οικόπεδα και λοιπούς χώρους που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές», σύμφωνα με την οποία «οι ιδιοκτήτες (και με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές) οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές και μέχρι απόσταση 100 μέτρων από αυτές, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και την απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών, που βρίσκονται μέσα σ’ αυτά προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.»


Ήδη ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης, υπεύθυνος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης έχει αποστείλει επιστολές σε περισσότερους από 850 ιδιοκτήτες οικοπέδων, τους οποίος καλεί να προβούν στον καθαρισμό των οικοπέδων τους είτε με ίδια μέσα, είτε αναθέτοντας τις σχετικές εργασίες στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου, με τη σχετική επιβάρυνση όπως αυτή αναφέρεται στην υπ’αρ. 165/3-04-2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:
-Α. Για χώρους έως 500 τ.μ. δαπάνη καθαρισμού 120 ευρώ.
-Β. Για χώρους από 500 -1000 τ.μ. δαπάνη καθαρισμού 160 ευρώ. 
-Γ. Για χώρους άνω των 1000 τ.μ. δαπάνη καθαρισμού 140 ευρώ το στρέμμα.  


Οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν ο καθαρισμός του οικοπέδου τους να γίνει από τα συνεργεία του Δήμου θα πρέπει μέχρι 20 Ιουνίου 2011 να έχουν υποβάλει αίτηση στο γενικό πρωτόκολλο του Δήμου ( Βασ. Σοφίας 9 7 Δ. Μόσχα ) με όλα τα απαραίτητα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, δ/ση κατοικίας, δ/ση του προς καθαρισμό οικοπέδου, εμβαδόν οικοπέδου, Α.Φ.Μ. και τηλέφωνο επικοινωνίας.


Να σημειωθεί ότι οι παραβάτες της ως άνω διάταξης τιμωρούνται ποινικά.     Μετάβαση στο περιεχόμενο