Την ανάγκη να δοθούν τα μέσα στους αρμόδιους φορείς για μια ρεαλιστική αντικαπνιστική εκστρατεία στη χώρας τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης σε εκδήλωση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από την εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της κοινής δράσης «Γνωρίζω και αποφασίζω, δεν μαθαίνω να καπνίζω» στα Δημοτικά Σχολεία. Διακρίνονται μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Α, Λοβέρδος, η Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Φ. Γεννηματά, ο Υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.
|download file .jpg 117 Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλης από το βήμα της εκδήλωσης τω Υπουργείων Παιδείας και Υγείας τόνισε ότι η ενημέρωση ενάντια στο κάπνισμα πρέπει να γίνεται από τη παιδική ηλικία με συστηματικό τρόπο και μέθοδο μέσα στα σχολεία.
|download file .jpg 94 Kb|


Η Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Φ. Γεννηματά συνομιλεί με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.
|download file .jpg 89 Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλης  με τον Υφυπουργό Υγείας Μ. Τιμοσίδη.
|download file .jpg 95 Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλης ανταλλάσει θερμή χειραψία με τον Καθηγητή Π. Μπεχράκη, Πρόεδρο της αντικαπνιστικής επιτροπής.
|download file .jpg 105 Kb|


Ο Μαρουσιώτης μαθητής Αλέξανδρος Κίσσας από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου καταθέτει την εμπειρία του από το βιωματικό σεμινάριο που παρακολούθησε για την πρόληψη κατά του καπνίσματος, παρουσία πλήθους παρευρισκόμενων στον  Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας Αντ. Δημόπουλο.
|download file .jpg 69 Kb|


Στην εκδήλωση  για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της κοινής δράσης «Γνωρίζω και αποφασίζω, δεν μαθαίνω να καπνίζω» στα Δημοτικά Σχολεία, που διοργάνωσαν τα Υπουργεία Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Μαρούσι, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος τους Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γιώργος Πατούλης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε Δημοτικά Σχολεία της χώρας σύμφωνα με τους στόχους του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου και της Πανελλαδικής εκστρατείας ενάντια στο κάπνισμα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών όσον αφορά στις βλαβερές επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα για τους ίδιους και τους γύρω τους.

Η ομάδα προαγωγής της υγείας της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού συμμετείχε στο πρόγραμμα και έχει υλοποιήσει βιωματικό σεμινάριο σε σχολεία τα οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 1600 μαθητές, μεταξύ των οποίων και μαθητές από σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο κ. Πατούλης από το βήμα της εκδήλωσης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην πόλη του Αμαρουσίου, μεταξύ άλλων τόνισε:«Η επιστημονική κοινότητα έχει καταλήξει ότι το κάπνισμα αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους εχθρούς για την υγεία του σύγχρονου ανθρώπου. Η ενημέρωση από την παιδική ηλικία θα πρέπει να γίνεται με συστηματικό τρόπο και μέθοδο μέσα στα σχολεία, με εκδηλώσεις όπως η σημερινή.

Εκτιμούμε ότι μετά από ένα χρόνο αντικαπνιστικής προσπάθειας, η κυβέρνηση δεν έχει επιτύχει τους στόχους, όπως έχει συμβεί σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς δεν έχουν δοθεί τα απαραίτητα μέσα, όπως  χαρακτηριστικά μπορώ να αναφέρω στους Δήμους, για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής εκστρατείας σε διάφορους δημόσιους χώρους. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει το Υπουργείο Υγείας.

Με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ τις προσπάθειες μέσα από την Α.ΕΜ.Υ.  του Διευθύνοντα Συμβουλου κ. Ν. Παπανικολάου και του έγκριτου Πνευμονολόγου Β. Τσούτσου.

Εμείς έχουμε διατυπώσει ως Δήμος, αλλά και ως Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας το οποίο συνδράμει και ενισχύει τέτοιες δράσεις, ότι η πρόληψη για τη διατήρηση και προαγωγή της υγείας των πολιτών είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει το Υπουργείο Υγείας. Είναι καιρός να το κατανοήσει και να αρχίσει να το εφαρμόζει με συστηματική προσπάθεια.»

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Αναπληρωτής Υπουργός   Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Φώφη Γεννηματά, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υφυπουργός Διατροφής και ʼθλησης Χρήστος Αηδόνης, ο Δ/νων Σύμβουλος της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. Νικόλαος Παπανικολάου. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος, ενώ μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο  Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης και ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, Πρόεδρος της αντικαπνιστικής επιτροπής.

Παράλληλα, μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, μεταξύ των οποίων και ο Μαρουσιώτης μαθητής  Αλέξανδρος Κίσσας από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου κατέθεσαν την εμπειρία τους από το βιωματικό σεμινάριο που παρακολούθησαν για την πρόληψη κατά του καπνίσματος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο