Δωρεάν μέτρηση και έλεγχος οστικής μάζας στο Δήμο Αμαρουσίου από το Δημοτικό Πολυϊατρείο και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 135Kb|

473 πολίτες εξετάστηκαν το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου για την πρόληψη της οστεοπόρωσης και τον κίνδυνο κατάγματος

Μεγάλη ανταπόκριση έχει στους πολίτες το πρόγραμμα μέτρησης και ελέγχου της οστικής μάζας για την πρόληψη της οστεοπόρωσης και τον κίνδυνο κατάγματος, που υλοποιεί το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.

Τετρακόσια εβδομήντα τρία (473) άτομα εξετάστηκαν δωρεάν το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου με υπερηχογράφημα πτέρνας στο Δημοτικό Πολυϊατρείο και στους εξωραϊστικούς συλλόγους της πόλης: «Αγίου Δημητρίου στο Κτήμα Βορρέ, Ποντίων «Νίκος Καπετανίδης» Ηπειρωτών «ʼγιος Γεώργιος», Ψαλιδίου «Ζωοδόχος Πηγή», Σωρού – Λάκκα Κότου «ʼγιος Ελευθέριος» και «Εξωραϊστικός συλλόγου Αμαρουσίου». Επίσης εξετάστηκαν ενορίτες των  Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου και Αγίων Αναργύρων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του προγράμματος την τρέχουσα περίοδο εξέφρασε την ικανοποίησή του που οι πολίτες έχουν αντιληφθεί τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και προσήλθαν να εξετασθούν, ώστε να προλάβουν την οστεοπόρωση. Παράλληλα, σημείωσε ότι «το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι σταθερά προσανατολισμένο στην κατεύθυνση της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των πολιτών προσφέροντας μέσα από μία σειρά δράσεων και ενεργειών τη δυνατότητα σε όλους να ενημερωθούν και να πραγματοποιήσουν δωρεά προληπτικές εξετάσεις.»

Την εκτίμηση των αποτελεσμάτων πραγματοποίησε εθελοντικά ο υπεύθυνος του Δημοτικού Πολυϊατρείου και του προγράμματος πρόληψης της οστεοπόρωσης, χειρουργός Ορθοπαιδικός Αντώνης Παρτσινέβελος, ενώ την εξέταση πραγματοποιούσε η υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυϊατρείου Καίτη Σεβαστή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο