Δήλωση Δημάρχου Αμαρουσίου κ.Γιώργου Πατούλη στην εφημερίδα ‘Αμαρυσία’ (Μάιος 2010)

Print Friendly, PDF & Email

Πώς κρίνετε το γεγονός ότι ο Δήμος σας παραμένει αυτόνομος και στη νέα αυτοδιοικητική εποχή που ξεκινά με τον «Καλλικράτη»;

Ο Δήμος Αμαρουσίου αποτελεί, λόγω της γεωγραφικής του θέσης αλλά και του γεγονότος ότι στα όρια του φιλοξενεί σημαντικό κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας, μητροπολιτικό κέντρο των Βορείων Προαστίων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα κριτήρια που προσδιορίζονται στο σχέδιο «Καλλικράτης» (γεωγραφικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά, ιστορικά, πολιτισμικά και αναπτυξιακά), διασφαλίζει την αυτονομία του Δήμου μας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως οποιαδήποτε συνένωση θα μας ενοχλούσε, ή θα αποτελούσε «βάρος» για τον Δήμο μας. Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταστήσει σαφές ότι είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον οποιοδήποτε.

ʼλλωστε, εδώ και αρκετό καιρό έχουμε προχωρήσει με επιτυχία σε διαδημοτικές συνεργασίες με όμορους δήμους σε ζητήματα μεταξύ άλλων κυκλοφορίας, συγκοινωνίας και υγείας, πολύ πριν αποφασίσει η Κεντρική Εξουσία να προχωρήσει στη διοικητική αυτή μεταρρύθμιση.

Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό δεν απλά είναι η χωροθέτηση των νέων Δήμων, χωρίς φυσικά να υποβαθμίζουμε τη σημασία της. Το μείζον είναι η παροχή περισσότερων και καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες, με το μικρότερο δυνατόν κόστος. Το διακύβευμα της όποιας μεταρρύθμισης είναι να είμαστε χρήσιμοι προς τις τοπικές μας κοινωνίες. Πράγμα για το οποίο ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε καθημερινά τα τελευταία 3 ½ χρόνια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο