Σε τι στάδιο βρίσκονται οι επαφές της ειδικής επιτροπής για την ανεύρεση χρηματοδοτών που θα ενισχύσουν το Μαρούσι;
«Βρισκόμαστε σε συνεχείς επαφές. Τη Δευτέρα θα γίνει μια συνάντηση και με τον προπονητή, τον κύριο Μπαρτζώκα με την επιτροπή και κάποιους παράγοντες που έχουμε κλείσει σχετικά ραντεβού ώστε να εκθέσουμε τα ζητήματα που αφορούν στο Μαρούσι».
Την επόμενη Τετάρτη θα ακολουθήσει νέα συνάντηση με τον ʼρη Βωβό και τον Ερασιτέχνη Γ.Σ. Αμαρουσίου. Θεωρείτε ότι η επιτροπή «σωτηρίας» θα προλάβει την προθεσμία που έχει θέσει η πλευρά Βωβού;
«Θα προσπαθήσουμε… Ίσως η πλευρά του νυν προέδρου της ΚΑΕ Μαρούσι θα έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της πολύ πιο πριν. Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για το καλό της ομάδας.
Το διοικητικό συμβούλιο του Γ.Σ. Αμαρουσίου είναι σαφές ότι ήδη καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια. Εμείς βρισκόμαστε στη διαδικασία εύρεσης ενδιαφερόμενων για την αγορά της ομάδας ή για την οικονομική ενίσχυση μέσω χορηγιών λειτουργώντας ως εκπρόσωποι των πολιτών και χωρίς να έχουμε καμία ευθύνη που να απορρέει από την ανώνυμη εταιρεία αλλά σε μια προσπάθεια για τον σύλλογο που αφορά στην πόλη μας».
Σε προσωπικό επίπεδο κατηγορηθήκατε ότι είχατε υποσχεθεί οικονομική ενίσχυση στο Μαρούσι που δεν έγινε ποτέ πράξη. Τι έχετε να απαντήσετε σε αυτό;
«Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, αφού πάνω απ όλα πρέπει να μιλάμε καθαρά και ξάστερα και όχι με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη… Ένας δήμος κι ένας δήμαρχος που εκπροσωπεί τους δημότες του δεν μπορεί να δώσει δημόσιο χρήμα σε μια ανώνυμη εταιρεία. Μπορεί να αγαπά την ομάδα, μπορεί να ενδιαφέρεται για την ομάδα όμως δεν πρόκειται για ερασιτεχνικό σωματείο αλλά για ανώνυμη εταιρεία που διοικείται από διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο!
Παρ όλα αυτά, μέσω των εισιτηρίων δώσαμε γύρω στις 70.000 ευρώ σε αυτή την προσπάθεια ενώ προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εγώ προσωπικά ως Γιώργος Πατούλης και όχι ως δήμαρχος, έδωσα 10.000 ευρώ όμως δεν υπήρξε ανάλογη ανταπόκριση. Ποτέ δεν ειπώθηκε ότι ο δήμος μπορεί να δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ, ειπώθηκε όμως ότι θα βοηθήσουμε όσο μπορούσαμε για να υπάρξουν οι ανάλογες χορηγίες.
Θα σας θυμήσω επίσης ότι δίνουμε εντελώς δωρεάν το γήπεδο του Αγίου Θωμά και αναλαμβάνουμε τα λειτουργικά έξοδα που ίσως καμία άλλη ομάδα δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή απέναντι στην ομάδα, αφού κάναμε ό,τι μπορούσαμε βάσει νόμου».
Η δημοτική αρχή ανέλαβε πέρσι να «τρέξει» το πρόγραμμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου όμως δεν υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση. Τι μπορεί να αλλάξει ώστε να βρεθούν χρηματοδότες που θα ρίξουν τα λεφτά τους στο Μαρούσι;
«Κατ αρχήν πρέπει να πούμε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν επιχειρηματίες που φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες ομάδας. Μην ξεχνάμε ότι μεγάλα ονόματα που ενεπλάκησαν με τον αθλητισμό έφυγαν κακήν κακώς μέσα στη διαδικασία ανάληψης καθηκόντων. Σίγουρα φέτος δεν είναι όπως πέρσι…
Το σημαντικό είναι ότι πιστεύουμε σε μια νοικοκυρεμένη ομάδα που υπάρχει, σε μια νέα αρχή που μπορεί να γίνει και σε μια προοπτική ότι κάποιος πρόεδρος μπορεί να κρατήσει αυτή την ομάδα σε καλό επίπεδο ώστε να πρωταγωνιστήσει και του χρόνου μέσα από τη βοήθεια όλων μας».
Ως δήμαρχος Αμαρουσίου, φαντάζεστε την ομάδα εκτός βορείων προαστίων; Τι θα σημαίνει ενδεχόμενη συγχώνευση με τον ΟΦΗ ή άλλη ομάδα που θα συνδυαστεί με αλλαγή έδρας;
«Είμαστε κάθετοι σε αυτό. Και εμείς ως εκπρόσωποι των πολιτών και ο Γ.Σ. Αμαρουσίου κυρίως. Αυτή η διαδικασία είναι casus belli! Η ομάδα δεν μπορεί να μεταφερθεί, το όνομα δεν μπορεί να μεταβιβαστεί, το σήμα και η ιστορία του Αμαρουσίου δεν δίνονται πουθενά. Όποιες διαδικασίες ανωνύμων εταιρειών δεν μπορούν να αφορούν στην ομάδα! Το Μαρούσι δεν είναι μια ανώνυμη κατασκευαστική εταιρεία αλλά έχει να κάνει με την ιστορία, με τον κόσμο και την πόλη μας».