«40 χρόνια Μπότης Θαλασσινός»

Print Friendly, PDF & Email
 

Αναδρομική έκθεση Ζωγραφικής


Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής με θέμα:« 40 χρόνια Μπότης Θαλασσινός 1968-2008 » διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη « Σπύρος Λούης » ( έναντι Βασ. Σοφίας 85, Πλατεία Ηρώων ).


Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, τη Δευτέρα 12 Μαϊου 2008 και ώρα 20:00.


Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση μέχρι και τις 12 Ιουνίου 2008,
από Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:00- 14:00 & 18:00 – 21:00,
Σάββατο και Κυριακή 10:00 -15:00


Για τον καταξιωμένο και παγκόσμιας αναγνώρισης Μπότη Θαλασσινό, ο Γιώργος Παναγιωτάκης, συγγραφέας – ιστορικός ερευνητής αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Σε κάθε ζωγραφικό πίνακα του Κρητικού ζωγράφου, η κάθε γραμμή του χρωστήρα του είναι επαναστατικής μορφής, των νέων τάσεων και διακρίνεται για τη δύναμή του, την επιβλητικότητα του και τη συνθετική του πληρότητα.
Η εκφραστική δύναμη των έργων του και η χαρακτηριστική τους λεπτότητα, τον κατατάσσουν στους άριστους χειριστές του χαρακτήρα και τον αναδεικνύουν μαέστρο του παστέλ…».


Τα έργα του Μπότη Θαλασσινού έχουν ταξιδέψει και παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές, αλλά και ομαδικές εκθέσεις στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, την Αθήνα, το Ηράκλειο, την Καλιφόρνια , κ.α.


Πολλοί επίσης από τους πίνακες του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές με πλούσιο θεματολογικό περιεχόμενο και υψηλή αξία.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο