Απάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου στην ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» για το ”THE MALL ATHENS”

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν πρόκειται να σιωπήσει»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με αφορμή την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης  “Ενωμένο Μαρούσι” με τίτλο: «Λευκή επιταγή με ευχολόγια έδωσε στο Mall η διοίκηση Αμπατζόγλου» προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πριν τοποθετηθούμε στα όσα αναφέρονται σε μία ακόμη ανακοίνωση παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας της δημοτικής παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι” καλό είναι να θυμίσουμε τα ακόλουθα:

 1. Με προχτεσινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου αποκάλυψε τη «στενή» του σχέση με τη δημοτική παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι» του κ. Καραμέρου αναλαμβάνοντας το ρόλο του πολιτικού προστάτη, προσπαθώντας να δώσει φιλί ζωής σε μία καταδικασμένη από την κοινωνία αντιπολιτευτική τακτική. Έπεσαν λοιπόν οι μάσκες, η κομματική οργάνωση «ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου» και η δημοτική παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι» είναι ένα και το αυτό. Το «ανεξάρτητο» «Ενωμένο Μαρούσι» είναι απόλυτα εξαρτημένο και είναι παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου και ο κ. Καραμέρος ήταν η κομματική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ όπως στα επίσημα κομματικά ΜΜΕ είχε ανακοινωθεί προεκλογικά παρά τις δικές του διαψεύσεις.
 2. Ως διορισμένος Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καραμέρος δεν άσκησε καμία “επαναστατική” ρητορική απέναντι στα συμφέροντα της εταιρίας του ”THE MALL ATHENS”, ούτε και τον θυμόμαστε να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Μαρουσιωτών με κάποια παράσταση διαμαρτυρίας στην κυβέρνησή του, που και αυτή μαζί με άλλες δεν έδειξαν την απαραίτητη πυγμή.
 3. Προχτές ο κ. Καραμέρος κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπόθεση του ”THE MALL ATHENS”,  όπως και όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο επί της δικής μας θητείας, η επίλυση του όλου ζητήματος που αφορούσε στη διαγραφή 30 εκ. ευρώ χρέους για τον Δήμο μας, στην απόκτηση έκτασης 25 στρεμμάτων που θα γίνει πρότυπο μητροπολιτικό πάρκο και στην τακτοποίηση των ιδιοκτησιών της περιοχής Ήλιδας, ακολούθησε την στρατηγική της άρνησης και ουσιαστικά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων όσοι κερδίζουν από την απραξία και τη μονιμοποίηση εκκρεμοτήτων εις βάρος του Δήμου (που κινδύνευε με κατασχέσεις) και εις βάρος των Δημοτών που θα δεν είχαν στη διάθεσή τους κοινόχρηστους χώρους και πόρους για την ανάπτυξη του τόπου τους.

Έχοντας λοιπόν ως δεδομένα τα ανωτέρω τίθενται τα εξής ερωτήματα:

 1. Ποιες πολιτικές σκοπιμότητες και ποια συγκεκριμένα συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ. Καραμέρος και το “Ενωμένο Μαρούσι” που αρνούμενοι την εφαρμογή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 24.02.2020) και την απαλλαγή του Δήμου από βάρη δεκαετιών, αντί να συμβάλλουν σε δημιουργικές προτάσεις κατά την έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου επί της υποβληθείσας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, διατυμπανίζοντας στην κοινή γνώμη πως υπάρχει κάποια άλλη συμφερότερη λύση, χωρίς ποτέ να την αναφέρουν;
 2. Γιατί αυτή τη συμφερότερη λύση δεν την υπέδειξαν και δεν την επέβαλλαν επί των κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών ημερών τους;
 3. Μήπως τελικά αρνούνται την οποιαδήποτε συνεργασία και συμμετοχή στην οριστική διευθέτηση εκκρεμότητας των τελευταίων δεκαετιών, γιατί νιώθουν πως τα σκήπτρα της επίλυσης θα πάνε σε αυτή τη Δημοτική Αρχή εις βάρος των συμφερόντων του ”THE MALL ATHENS” και προς όφελος των Μαρουσιωτών;

Ας αποφασίσει ο κ. Καραμένος και η παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι» από ποια πλευρά της ιστορίας θέλουν σταθούν.

Ως απάντηση λοιπόν στην ανακοίνωση της παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» επισυνάπτουμε τις 24 παρατηρήσεις της Δημοτικής Αρχής στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ”THE MALL ATHENS”,  τις οποίες η παράταξη του κ. Καραμέρου καταψήφισε απαιτώντας ο Δήμος Αμαρουσίου να σιωπήσει και να συμβούν όλα ερήμην του!».

==========

Οι 24 παρατηρήσεις της Δημοτικής Αρχής στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ”THE MALL ATHENS”

 1. Μείωση κατανάλωσης ενέργειας και αύξηση της ενεργειακής αποτελεσµατικότητας.
 1. Αξιοποίηση ανανεώσιµων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) για θέρµανση – ψύξη καθώς και για την ηλεκτροδότηση του κτιρίου (εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστηµάτων).
 1. Χρήση κατάλληλων φωτιστικών σωµάτων και σωστή διαµόρφωση αυτών, µε σκοπό τον περιορισµό της φωτορρύπανσης.
 1. Κατάλληλος σχεδιασµός φυτεύσεων µε στόχο την ένταξη του έργου στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής, µε ορθή επιλογή πλούσιων και πυκνών φυτικών ειδών και τακτική συντήρηση και διατήρηση της προτεινόµενης φυτοκάλυψης.
 1. ∆ιαµόρφωση εξωτερικών χώρων πρασίνου µε στόχο τη δηµιουργία ενός ενιαίου υπαίθριου χώρου που θα συµβάλλει στην αναβάθµιση της περιοχής.
 1. Τα όµβρια ύδατα να διοχετεύονται µέσω κατάλληλων αγωγών σε δεξαµενή συλλογής οµβρίων και να αξιοποιούνται στην άρδευση των προτεινόµενων φυτεύσεων, ενώ τυχόν περίσσεια να οδηγείται µέσω κατάλληλου συστήµατος στον αγωγό επί της Παπανδρέου.
 1. Τακτική συντήρηση και έλεγχος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, αποχέτευσης λυµάτων και του δικτύου οµβρίων και άµεση επισκευή τυχόν βλαβών.
 1. Εφαρµογή της κείµενης νοµοθεσίας για τη διαχείριση κάθε τύπου απορρίµµατος και δηµιουργία Σχεδίου ∆ιαχείρισης Απορριµµάτων (Σ.∆.Α.) και ενσωµάτωσή του σε επιµέρους Συµβάσεις και Συµφωνίες (π.χ. συµβάσεις µε τους καταστηµατάρχες, τους παροχής υπηρεσιών, τους προµηθευτές εξοπλισµού κ.λπ.).
 1. Τακτική και προληπτική συντήρηση και έλεγχος των µηχανηµάτων για τον όσο το δυνατόν µεγαλύτερο περιορισµό των εκποµπών θορύβου από τη λειτουργία τους.
 1. Προώθηση της περαιτέρω χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από τους επισκέπτες του Έργου, µέσω της άµεσης επαφής του εξεταζόµενου Έργου µε τους σταθµούς του ΗΣΑΠ και του προαστιακού.
 1. Εφαρµογή µέτρων βελτίωσης της κυκλοφορίας, προκειµένου να προστατευτεί η ευρύτερη περιοχή από την διαµπερή κυκλοφορία υπεροπτικού χαρακτήρα.

11α      Κινητοποίηση των αρµοδίων αρχών για τη διάνοιξη οδού του νότιου παράδροµου προς τη Λ. Κύµης, του παράπλευρου του Σταθµού Ειρήνης κ.α.

 1. Ανακατανοµή χώρων πρασίνου στο σηµατοδοτούµενο κόµβο Λ. Κηφισίας – Αµαρ. Αρτέµιδος – Παραδείσου, µε σκοπό να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας.

Παράλληλα η αξιοποίηση του κόµβου Σπύρου Λούη µε την Γεωργίου Πιτταρά και σύνδεση της µε την οδό Αγησιλάου

 1. ∆ηµιουργία κυκλικού κόµβου στη συµβολή των οδών Νερατζιωτίσσης – Αµαρ. Αρτέµιδος (είσοδος χώρων στάθµευσης «The Mall Athens»)
 1. ∆ηµιουργία διακριτών λωρίδων αναµονής για δεξιά και αριστερή στροφή στις διασταυρώσεις των οδών Πιτταρά και ∆ηµοκρίτου µε την οδό Αµαρ. Αρτέµιδος η την δηµιουργία κυκλικής διαδροµής.
 1. Συστηµατική παρακολούθηση της κυκλοφορίας και των κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο της περιοχής.
 1. Μετατροπή όλων των τοπικών οδών της γύρω περιοχής (αµιγής κατοικία) σε ήπιας κυκλοφορίας,  µε µονοδρόµησή τους,  όπου αυτό είναι εφικτό, στο πλαίσιο και του υπό εκπόνηση Σ.Β.Α.Κ..
 1. ∆ηµιουργία δικτύου ροής πεζών και ποδηλατών, που συνδέει τις γειτονιές µεταξύ τους, αλλά και µε τις χρήσεις εµπορίου και αναψυχής και σύνδεση µε τον υφιστάµενο ποδηλατόδροµο Παραδείσου- Αµαρυσίας Αρτέµιδος – Φαιάκων – Ερατούς.
 1. ∆ιεύρυνση των πεζοδροµίων της Α. Παπανδρέου, ώστε να δηµιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς κίνησης των πεζών. Και διερεύνηση σύνδεσης της µε τον δακτύλιο της Λ. Κηφισίας.
 1. ∆ηµιουργία θέσεων ελεγχόµενης στάθµευσης στις γύρω οδούς της περιοχής επιρροής του σταθµού, µε προτεραιότητα στη δηµιουργία θέσεων αποκλειστικής στάθµευσης κατοίκων.
 1. ∆ιασφάλιση χαµηλής και οµαλής ταχύτητας κίνησης των οχηµάτων κατά την προσέγγιση και αποµάκρυνσή τους από τους χώρους στάθµευσης (≤20km/h), έτσι ώστε οι κινητήρες τους να λειτουργούν σε χαµηλές στροφές και κατά συνέπεια πιο αθόρυβα.
 1. Συνεργασία µε τους τοπικούς φορείς έτσι ώστε να ενισχυθεί η συνεισφορά του Έργου στην προβολή του ∆ήµου Αµαρουσίου και η σύνδεση του µε το εµπορικό κέντρο της πόλης.
 1. Είναι απαραίτητη η εκπόνηση νέας µελέτης αποχέτευσης οµβρίων η οποία θα υπολογίζει τα πραγµατικά φορτία και θα τα οδηγεί στο δίκτυο οµβρίων µε νέο υπολογισµό για την επάρκεια του εργοδότη.
 1. Να εκπονηθεί εξειδικευµένη κυκλοφοριακή µελέτη και µελέτη στάθµευσης της παρ. 1 της ενότητα Β του άρθρου 4 του Π.∆.
 1. Την παρακολούθηση της διαδικασίας στο επόµενο στάδιο της, στην αρµόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ.

 

Σχετικά αρχεία


 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο