Απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Επ. Γαρδέλη σε δημοσίευμα της εφημερίδας ‘ΑΜΑΡΥΣΙΑ’

Print Friendly, PDF & Email

Προς
Την εφημερίδα «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»
Αμαρ. Αρτέμιδος 27 – Μαρούσι


Μαρούσι, 11 Ιανουαρίου 2010
Αρ. Πρωτ. 1585


Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας σας «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» με αρ.φύλλου 2070 της 9.1.2010 και σχετικά με το καίριο και πάντα επίκαιρο πολιτικό ερώτημα του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεωργίου Πατούλη –αλλά και όλων, σχεδόν, των συμπολιτών μας– για τους λόγους που ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Μπάμπης Βωβός εδώρισε επί δημαρχίας κ. Παναγιώτη Τζανίκου το συγκεκριμένο πολυόροφο κτήριο που στεγάζεται το Δημαρχείο μας και της σχέσης της αποδοχής της δωρεάς αυτής με την ανέγερση επί της Λεωφ.Κηφισίας και  επί σειρά ετών διατήρηση, παράνομου  πολυορόφου οικοδομήματος, συμφερόντων του ιδίου επιχειρηματία, θεωρούμε αναγκαίο, για την αποκατάσταση της αλήθειας, που επιχειρήθηκε θορυβώδης και ανέξοδη διαστρέβλωσή της από αναγνώστη σας, να σας γνωρίσουμε τ’ακόλουθα:
  
-Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου που λήφθηκε κατά τη Συνεδρίαση της 24.11.2009, εγκρίθηκε η άρτια και ολοκληρωμένη μελέτη οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς, αποτέλεσμα 2ετούς διάρκειας αόκνων και διαφανών εργασιών και συνεργασιών Στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και των συναρμοδίων Αντιδημάρχων, προηγηθέντος διεθνούς  μειοδοτικού διαγωνισμού ανάδειξης μελετητή, για να δοθεί τέλος στις πολυετείς εκκρεμότητες ασάφειας ορίων παρακειμένων ιδιοκτησιών μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας και αξιοποίησης των ιδιοκτησιών τους αυτών,  αλλά  και να επιτραπεί στο Δήμο μας η εκτέλεση σειράς έργων ασφαλών οδικών προσβάσεων, αποχέτευσης, «πράσινων διαδρόμων» περιπάτου κ.λπ.
Το σημαντικότερο δε, η προώθηση της ένταξης της περιοχής Καρπάθικα-Ηπειρώτικα στο σχέδιο πόλεως, έτσι ώστε να δοθεί τέλος και στην πολύχρονη ομηρία των συμπολιτών μας της περιοχής αυτής, που με αγωνία τους περίμεναν δεκαετίες ολόκληρες την αξιοποίηση της περιουσίας τους 


 Την οριοθέτηση αυτή είχε υποχρέωση να ενεργήσει η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου μας από έτους 2001, όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν συμπολίτες μας και ο υπογράφων, με αίτημα την ακύρωση οικοδομικής άδειας ανέγερσης πολυορόφου κτηρίου συμφερόντων κ. Βωβού, στο ρέμα Σαπφούς , έκρινε άκυρη την οικοδομική αυτή άδεια και μη σύννομη την από έτους 1981 οριοθέτηση του ρέματος. Έκτοτε,  το πολυόροφο αυτό κτήριο παρέμεινε και επί σειρά ετών, ως μόρφωμα-χώρος συγκέντρωσης διαφόρων ναρκομανών και με κινδύνους για τους περιοίκους κ.λπ., χωρίς ίχνος συναφών ενεργειών των αρμοδίων της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου μας.


 Αντίθετα, οι αρμόδιοι της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου μας απεδέχθησαν τη δωρεά απ’τον επιχειρηματία κ. Μπάμπη Βωβό του συγκεκριμένου πολυοφόρου κτηρίου που στεγάζεται το Δημαρχείο μας, την 14.3.2002 ενήργησαν εσπευσμένα εγκαίνιά του, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του ιδίου έτους, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να απαντήσουν στους συμπολίτες μας για τους ακριβείς λόγους της γενναίας αυτής δωρεάς.


 -Κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 1.12.2009 οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, δηλαδή του δημοτικού συνδυασμού που διοίκησε το Δήμο μας από έτους 1983 μέχρι έτους 2006, κ.κ. Κων/νος Βλάχος και Γεώργιος Συκαμιώτης, αναίτια, απρόκλητα, αβάσιμα και εξαιρετικά προκλητικά, ανέπτυξαν στο Σώμα ευθύτατους και βαρύτατους υπαινιγμούς τους σε βάρος του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού μας Συμβουλίου και του υπογράφοντα, περί μεροληπτικών ενεργειών μας –διαπλοκής μας- υπέρ των συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Βωβού, εξ αιτίας του γεγονότος ότι με την προηγηθείσα την 24.11.2009 ομόφωνη απόφαση έγκρισης της μελέτης οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς, θα παρείχε η δυνατότητα αξιοποίησης μέρους του υπόψη ακινήτου του και ότι ο ίδιος επιχειρηματίας είχε πληροφορηθεί το περιεχόμενο των συναφών και γνωστών ήδη σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ενδιαφερομένους ιδιοκτήτες παρακείμενων ιδιοκτησιών, υπαλλήλους του Δήμου μας κ.λπ., σχεδίων μελέτης της οριοθέτησης.


Στις προαναφερόμενες πολιτικές απρέπειας και συνεχείς διακοπές μου, όταν και ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, ανέπτυσσα στο Σώμα το θέμα της απόφασης της 24/11/2009 περί οριοθέτησης του Ρέματος Σαπφούς και στη μομφή του κ. Συκαμιώτη σε βάρος της Αναπληρώτριας Δημάρχου και Αντιδημάρχου Πολεοδομίας κας Ειρήνης Χαλιώτη περί δήθεν άγνοιας των θεμάτων αρμοδιότητάς της, ο κ. Δήμαρχος, όπως άλλωστε είχε υποχρέωση, έδωσε τις ανάλογες πολιτικές απαντήσεις και άσκησε ανάλογη πολιτική κριτική για να <<ξεκαθαρίσει>> το θέμα που αναίτια-αβάσιμα επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί σε βάρος της Διοίκησης.
 
Ο κ. Δήμαρχος και στα πλαίσια της ανάλογης πολιτικής απάντησης και ανάλογης πολιτικής κριτικής, εξέθεσε συνοπτικά στο Σώμα ότι:


οι ίδιοι αυτοί που τολμούν σήμερα αβάσιμες καταγγελίες τους, ανήκουν στο δημοτικό συνδυασμό που επί σειρά ετών διοίκησε το Δήμο και τόσα χρόνια δεν έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς, μέσα απ’τη διοίκησή τους μετατράπηκε η πόλη μας σε «Βωβόπολη», είναι οι ίδιοι που πήραν το συγκεκριμένο αυτό κτήριο –Δημαρχιακό Μέγαρο- ως δώρο απ’τον επιχειρηματία κ. Βωβό, χωρίς όμως να ενημερώσουν εμάς και όλο το λαό του Αμαρουσίου γιατί τους έκανε το δώρο αυτό ο επιχειρηματίας.
είναι οι ίδιοι που επί των ημερών διοίκησης του συνδυασμού τους κτίσθηκε το συγκεκριμένο κτήριο συμφερόντων κ. Βωβού στη Λεωφόρο Κηφισίας, που μετατράπηκε τελικά «σε κατάπτυστο χώρο» και θα έπρεπε ο συνδυασμός τους να γκρεμίσει το κτήριο αυτό, που όμως δεν έγινε, και προφανώς στα πλαίσια «ανταλλαγής δώρων» μεταξύ Δήμου και επιχειρηματία,
δηλαδή ανέγερση και κυρίως για χρόνια διατήρηση του κτηρίου του επιχειρηματία, με αντάλλαγμα τη δωρεά ανέγερσης του Δημαρχιακού Μεγάρου.
-το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και δεν αφορά σε κανένα προσωπικά, όσοι ευθύνονται για την κατάσταση αυτή να μην προκαλούν το κοινό αίσθημα, οι πολίτες γνωρίζουν και μπορούμε εμείς, όταν χρειάζεται, να υπενθυμίζουμε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε μεγάλη δύναμη και πειθώ, γιατί έχουμε την αλήθεια στο στόμα μας».


Σχετικά με την θορυβώδη και ανέξοδη διαστρέβλωση της αλήθειας   που επιχειρήθηκε απ’ τον αυτόκλητο επιστολογράφο σας κ. Δημήτριο Βλάχο, σημειώνεται συνοπτικά ότι :


-ο εν λόγω επιστολογράφος επί 4 δεκαετίες περίπου διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος, και αμέσως μετά  την προσχώρησή του-συνεργασία του, τέλος έτους 1999, στη Διοίκηση του κ. Παναγιώτη Τζανίκου, ο τελευταίος τον όρισε και Αντιδήμαρχο Νομικής Υπηρεσίας και Δημοτικής Περιουσίας, χωρίς οποιαδήποτε συμμετοχή του και σε οποιοδήποτε στάδιο, λόγω αναρμοδιότητας, σε όλα τα προαναφερόμενα, ούτε έγινε ποτέ και από κανέναν, οποιαδήποτε σχετική αναφορά στο πρόσωπό του ή στο πρόσωπο οποιουδήποτε άλλου.


-για την αναφερόμενη  στην επιστολή του προς την εφημερίδα σας συμμετοχή του στην επιτροπή κατάρτισης του τυπικού πρωτοκόλλου παράδοσης και παραλαβής του Δημαρχιακού Μεγάρου, αυτό δεν απασχόλησε πολιτικά ή με άλλο τρόπο, ποτέ και κανέναν.


        Με τιμή
     Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
     


      Επαμεινώνδας Γαρδέλης

Μετάβαση στο περιεχόμενο