Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας ‘ΑΜΑΡΥΣΙΑ’: Στην Ήλιδα η παρουσία του Δήμου είναι συνεχής, με έργα και παρεμβάσεις

Print Friendly, PDF & Email

Στην Ήλιδα η παρουσία του Δήμου είναι συνεχής, με έργα και παρεμβάσεις.


Με αφορμή το κείμενο που δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας της 9ης Ιανουαρίου 2010, με τίτλο «Υλοποιείστε τις δεσμεύσεις» και υπότιτλο «Οι κάτοικοι της Ήλιδας προσπαθούν εδώ και 5 μήνες να συναντήσουν το Δήμαρχο», θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, μας προκαλεί ερωτηματικά και αναρωτιόμαστε ποια είναι η σκοπιμότητα που η εφημερίδα σας «βγάζει από το ψυγείο» μια επιστολή κατοίκων της Ήλιδας που είχε ξανα – δημοσιευθεί τον περασμένο Ιούλιο. Και μάλιστα τη δημοσιεύει πρωτοσέλιδα, δημιουργώντας την ψευδή εντύπωση ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από τον Ιούλιο ως σήμερα, δεν έγινε από πλευράς Δήμου καμία ενέργεια. Πιστεύετε ότι αυτό είναι δημοσιογραφία, ότι με τον τρόπο αυτό υπερασπίζεστε τα συμφέροντα της πόλης και των κατοίκων; Όταν μάλιστα δεν είναι πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το ίδιο «τέχνασμα» για να δημιουργήσετε ψευδείς εντυπώσεις. Το ίδιο είχε γίνει και το Δεκέμβριο, όταν είχατε και τότε «ξεθάψει» από το παρελθόν μια επιστολή κατοίκων που αφορούσε το ζήτημα της κατασκευής πάρκινγκ  στην πλατεία Γαρδέλη. Ζήτημα που είχε λήξει οριστικά με ξεκάθαρη δήλωση του Δημάρχου πολύ πριν ξαναδημοσιεύσετε την ίδια επιστολή.
Δεύτερον, είναι εντελώς ψευδές ότι οι κάτοικοι της Ήλιδας προσπαθούν εδώ και 5 μήνες να δουν το Δήμαρχο. Δεν γνωρίζουμε που στηρίζεται το ψέμα αυτό που προβάλλετε πρωτοσέλιδα. Σίγουρα όχι σε πραγματικές καταγγελίες κατοίκων και ιδιαίτερα του κου Παπαμιχαήλ που αναφέρετε στο δημοσίευμα σας, γιατί τόσο με τον ίδιο, όσο και με αντιπροσωπεία κατοίκων έχουμε έρθει, δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος προσωπικά, επανειλλημένα σε επαφή. Και στο διάστημα αυτό έχουν προχωρήσει μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πραγματικά είναι πολλά. Στο δημοσίευμα σας κάνετε αναφορά στα προβλήματα, που ουσιαστικά κληρονομήσαμε ως Διοίκηση, αλλά δεν κάνετε καμία αναφορά στις ευθύνες της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου που άφησε να αναπτυχθεί ανεξέλεγκτα ένας οργανωμένος οικισμός, χωρίς να έχει προηγουμένως κάνει στοιχειώδη έργα στην ευρύτερη περιοχή, η οποία είναι ακόμη εκτός σχεδίου. Αυτήν την άναρχη ανάπτυξη της πόλης πληρώνουν σήμερα ακριβά πολλές γειτονιές και χιλιάδες κάτοικοι. Δυστυχώς, όση διάθεση κι αν έχουμε, όσες παρεμβάσεις και αν κάνουμε, δεν μπορούμε μέσα σε 3 χρόνια να κάνουμε όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα είκοσι.
Τρίτον, αν θέλατε να είστε αντικειμενικοί στα όσα γράφετε, θα ζητούσατε και την άποψη του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά είναι προφανές ότι δεν σας ενδιαφέρει η δική μας άποψη, δεν σας ενδιαφέρει η αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων, δεν σας ενδιαφέρει να μάθετε τι πραγματικά έχει γίνει στην περιοχή της Ήλιδας, αν και θα ήταν εύκολο να το διαπιστώσετε, αφού η Ήλιδα ( ένας οικισμός σε περιοχή αμιγούς κατοικίας)  απέχει μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από το κτιριακό συγκρότημα της εφημερίδος σας.
Τέταρτο, αν μας ρωτούσατε, θα σας είχαμε ενημερώσει ότι δεν υφίσταται εδώ και μήνες το ζήτημα της πώλησης ή ενοικίασης διαμερισμάτων ιδιοκτησίας της ΑΘΜΟΝΟΝ στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα, από τη στιγμή που το ίδρυμα δεν ανταποκρίθηκε στις προϋποθέσεις που ως Δήμος είχαμε θέσει για τη χρήση των διαμερισμάτων. Χρήση που σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπαμε να αλλοιώσει τη φυσιογνωμία του οικισμού, παρά το γεγονός ότι για τα οικονομικά του Δήμου και της ΑΘΜΟΝΟΝ η πώληση των διαμερισμάτων ήταν αναγκαία. Παρόλα αυτά καταφέραμε από τα 17 διαμερίσματα για τα οποία το Ίδρυμα είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, να έχουν ήδη σήμερα πωληθεί τα 9 μέσω διαγωνισμών. Και τα υπόλοιπα θα μπουν στον επόμενο διαγωνισμό που πρόκειται να γίνει μέσα στον Ιανουάριο. ʼρα ζήτημα πώλησης διαμερισμάτων στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα πλέον  δεν υφίσταται. Θα έπρεπε να το γνωρίζατε αυτό πριν προχωρήσετε στο δημοσίευμα σας.
Πέμπτο, στο διάστημα που μεσολάβησε από την αποστολή της επιστολής             ( Ιούλιος 2009) μέχρι σήμερα, ο Δήμος έχει προχωρήσει σε σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν την Ήλιδα. Καταρχήν με πρωτοβουλία του Δημάρχου και με ενέργειες του προς τη Νομαρχία Αθηνών προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες για την ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής που βρίσκεται γύρω από τον οικισμό. Η διαδικασία αυτή είχε «παγώσει», αφού τα προηγούμενα χρόνια «είχε χαθεί ο φάκελος» στη διαδρομή του από το Δήμο προς τη Νομαρχία. Επίσης έγιναν κι άλλα έργα στην περιοχή, όπως η διάνοιξη, ασφαλτόστρωση και κατασκευή πεζοδρομίων επί της οδού Φαιάκων. Στον ίδιο δρόμο έγιναν και τεχνικές παρεμβάσεις υδραυλικού χαρακτήρα, ώστε η περιοχή να μην πλημμυρίζει. Επίσης, περιμετρικά του οικισμού ενισχύθηκε ο δημοτικός φωτισμός, τοποθετήθηκαν κατά μήκος των πεζοδρομίων προστατευτικά κιγκλιδώματα, έγιναν έργα αποχέτευσης. Όμως ουσιαστικές παρεμβάσεις στην περιοχή θα μπορέσουμε να κάνουμε όταν ολοκληρωθεί η ένταξη στο σχέδιο πόλης. Αν δεν γίνει η ένταξη, ούτε διανοίξεις δρόμων μπορούν να γίνουν, ούτε κοινόχρηστοι χώροι και πλατείες να κατασκευαστούν. Επιχειρήσαμε να αποσπάσουμε τη συναίνεση των ιδιοκτητών ώστε να μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε σε διανοίξεις δρόμων, κανένας όμως δεν δέχθηκε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης στο σχέδιο.
Έκτο, αν μας ρωτούσατε θα σας είχαμε ενημερώσει ότι ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους και αναφέρεται στην επιστολή, αυτό της αξιοποίησης του χώρου που σήμερα είναι αφετηρία λεωφορείων, λύνεται οριστικά. Στο συγκεκριμένο χώρο, όλοι γνωρίζουν ότι βρισκόταν το γήπεδο ποδοσφαίρου του Αμαρουσίου, το οποίο η προηγούμενη διοίκηση επέτρεψε να γκρεμιστεί και να μετατραπεί ο χώρος σε πάρκινγκ, χωρίς να διασφαλίσει ότι στο ίδιο σημείο το κράτος θα μας ξαναφτιάξει το γήπεδό μας. Στο χώρο αυτό η σημερινή Δημοτική Αρχή προχωρά στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρου πρασίνου. Και δίνει οριστική λύση σε ένα ζήτημα που αποτελεί πληγή για την πόλη. 
Παρά λοιπόν τα όσα αναφέρει το δημοσίευμά σας, όπως αντιλαμβάνεστε από τα παραπάνω, ο Δήμος είναι διαρκώς κοντά και στους πολίτες που ζουν στην Ήλιδα και την ευρύτερη περιοχή.
Και παρεμβαίνει όσο μπορεί με έργα και παρεμβάσεις.  Ενώ στο σχέδιο που ετοιμάζουμε για το Μαρούσι της επόμενης δεκαετίας, οι παρεμβάσεις μας θα είναι ολοκληρωμένες και θα υπηρετούν το συνολικό μας όραμα για ένα Μαρούσι πραγματικά ανθρώπινη πόλη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο