Αλλάζουμε το Μαρούσι, ομορφαίνουμε τις γειτονιές. Παραδόθηκε στους κατοίκους του Πολυδρόσου, ένας νέος κοινόχρηστος χώρος πρασίνου

Print Friendly, PDF & Email


 
Ο νέος κοινόχρηστος χώρος πρασίνου που παραδόθηκε στους κατοίκους του Πολυδρόσου, μετά την κατεδάφιση του παράνομου υπόσκαφου και την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης.
|download file .jpg 91 KB|


 
Ευχάριστος χώρος συνάντησης για τους κατοίκους, αλλά και χώρος παιχνιδιού και ψυχαγωγίας για τα παιδιά, είναι ο νέος χώρος πρασίνου στο Πολύδροσο.
|download file .jpg 132 KB|


 
Κάτοικοι του Πολυδρόσου υποδέχονται τον Δήμαρχο Γ. Πατούλη, κατά την άφιξή του για την παράδοση του νέου χώρου πρασίνου στη γειτονιά.
|download file .jpg 121 KB|


 
Ο Δήμαρχος Γ. Πάτούλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, κάτοικοι και φορείς της γειτονιάς του Πολυδρόσου στην τελετή παράδοσης του νέου χώρου πρασίνου στο Πολύδροσο.
|download file .jpg 91 KB|


Ένας νέος χώρος πρασίνου παραδόθηκε στους κατοίκους του Πολυδρόσου, μετά την ουσιαστική παρέμβαση από τη Δημοτική Αρχή και την κατεδάφιση του παράνομου υπόσκαφου, αλλά και την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και ανάπλασης του χώρου.


Στην τελετή της παράδοσης του νέου χώρου πρασίνου, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι αποκαταστήσαμε τη νομιμότητα, μίας ακόμη πολεοδομικής αυθαιρεσίας του παρελθόντος, που αλλοίωνε τη φυσιογνωμία της πόλης, τη φυσιογνωμία της γειτονιάς, η οποία κόστισε χιλιάδες ευρώ που τα πληρώνουν σήμερα μαζί με τόσα άλλα, οι πολίτες της πόλης. Σήμερα υπογράμμισε ‘παραδίδουμε στους κατοίκους του Πολυδρόσου, μία από τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης, που δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στους πολίτες, καθώς η ανάπλαση πραγματοποιήθηκε από τα εξωτερικά μας συνεργεία’. Είναι πρόσθεσε ‘μία ακόμη σημαντική παρέμβαση ανάμεσα σε δεκάδες που έχουν γίνει τα τελευταία 3,5 χρόνια για να ξανακάνουμε ανθρώπινες τις γειτονιές της πόλης μας. Μέλημα μας είναι η στροφή στη γειτονιά, μία διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει σε μία περίοδο που δεν είναι η καλύτερη για την Τ.Α. αν αναλογισθεί κανείς ότι σε αυτή την τριετία έχουμε περάσει  την παγκόσμια οικονομική κρίση, την εγχώρια οικονομική κρίση, αλλά και το ‘πάγωμα’ εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης έργων. Μπορούμε όμως να πούμε ότι είμαστε πρωταθλητές στην απορρόφηση κονδυλίων ευρωπαϊκών και εθνικών μέσα σε αυτή την τριετία. Έχουμε ήδη απορροφήσει κονδύλια ύψους 28 εκ. ευρώ και μένουν οι δημοπρατήσεις για να γίνουν σημαντικά έργα στην πόλη’.


‘Το έργο αυτό είναι το ελάχιστο μπροστά σε αυτό που έχουμε οραματισθεί για το Μαρούσι για τις γειτονιές της πόλη μας’ σημείωσε ο κ. Πατούλης. ‘Θέλουμε κάθε  γειτονιά να έχει το δικό της κοινόχρηστο χώρο, το δικό της Βρεφονηπιακό Σταθμό, το δικό της ΚΑΠΗ, το δικό της χώρο αναψυχής και συγχρόνως γρήγορη προσβασιμότητα στο κέντρο’.


Μεταξύ των έργων που έχουν υλοποιηθεί τους 40 τελευταίους μήνες στη γειτονιά του Πολυδρόσου είναι:


– Έργα ασφαλτόστρωσης  στους δρόμους: Καψαλά, Φραγκοκκλησιάς, Κορυτσάς,  Εθνάρχη Μακαρίου, Λευκάδος.
– Έργα οδοποιίας στους δρόμους: Ακακιών, από Μονεμβασιάς έως Φραγκοκλησιάς,  Στρ. Ρογκάκου, από Ακακιών έως Ροδοδάφνης και Φραγκοκλησιάς, από Σάμου έως Παύλου Μελά.
– Εγκαινιάστηκε και λειτουργεί το ΚΑΠΗ στην οδό Ακακιών, εξασφαλίζοντας στους κατοίκους της τρίτης ηλικίας τον δικό τους χώρο φιλοξενίας.  
–   Ενισχύθηκε ο ηλεκτροφωτισμός με την  αντικατάσταση των παλιών φωτιστικών με νέα, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης. Μέχρι σήμερα, έχουν τοποθετηθεί νέα φωτιστικά στην οδό Φραγκοκλησιάς, Ροδοδάφνης, Ευζώνων, Σάμου, Ιτέας,  Πήγασου, Ψαρρού, Π. Μελά, Θάσου, Σαλαμινομάχων.
– Ενισχύθηκαν οι χρήσεις κατοικίας με το νέο σχέδιο χρήσεων γης.
– Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός των ρεμάτων και διαφύλαξη των κοινόχρηστων αυτών χώρων πρασίνου κατά τους θερινούς μήνες από τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.           
– Παραδίδεται σύντομα μία νέα πλατεία στην οδό Φραγκοκλησιάς.
– Σχεδιάζεται η ποιοτική αναβάθμιση του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Πολυδρόσου. 
– Σχεδιάζεται επίσης η ανάπλαση στην περιοχή της οδού Φραγκοκλησιάς, μετά την απόφαση του ΣτΕ.
      
 Όλα τα έργα που γίνονται στηρίζονται σε δημοτικούς πόρους, αλλά και σε χρήματα που διεκδίκησε  η Δημοτική Αρχή από την Κεντρική Εξουσία, χωρίς να επιβαρυνθούν με ούτε ένα επιπλέον ευρώ οι πολίτες. Κι αυτό γιατί εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν αυξηθεί ούτε ένα ευρώ τα δημοτικά τέλη, ενώ έχουν απαλλαγεί από την καταβολή τους οι άποροι, τα άτομα με αναπηρία και οι πολύτεκνοι. Επίσης μειώθηκαν κατά 50% τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο