Ζωή στα δενδρύλλια στις αναδασωμένες περιοχές του χειμώνα έδωσαν οι εθελοντές που βρέθηκαν στο 1ο θερινό πότισμα του Σ.Π.Α.Π στο Πεντελικό

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επ. Γαρδέλης, με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Αμαρουσίου Β. Κόκκαλη, τους δημοτικούς συμβούλους Αμαρουσίου Στ. Τσιπουράκη, Ρ. Χαλιώτη, Ν. Αλεπού, και Δ. Καρλαύτη, ανάμεσα σε εκπροσώπους συλλόγων και εθελοντές στο πότισμα στο Πεντελικό.Ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Βριλησσίων Κ. Ιωαννίδης, με το συντονιστή του επιχειρησιακού κέντρου του Συνδέσμου Ν. Σταθόπουλο, τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας Δήμου Αμαρουσίου Στ. Τσιπουράκη, τους δημοτικούς συμβούλους Αμαρουσίου Ν. Αλεπού, Δ. Καρλαύτη, Ρ. Χαλιώτη, εθελοντές και εργαζομένους του Σ.Π.Α.Π.Ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Βριλησσίων Κ. Ιωαννίδης, με τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας Δήμου Αμαρουσίου Στ. Τσιπουράκη, τους δημοτικούς συμβούλους Δ. Καρλαύτη, Ρ. Χαλιώτη, και τον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Α. Αϊβαλιώτη, κατά τη διαδικασία του ποτίσματος.Μικροί και μεγάλοι στην προσπάθεια για να πρασινίσει και πάλι το Πεντελικό.


Με τη σημαντική συμμετοχή δεκάδων εθελοντών αλλά και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και παρουσία μελών της Διοίκησης του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε το 1ο εθελοντικό πότισμα στις περιοχές του Πεντελικού όρους που δεντροφυτεύτηκαν κατά τη χειμερινή και εαρινή περίοδο του 2013. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.


Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, οικογένειες, μεμονωμένοι εθελοντές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων μαζί με τους ανθρώπους του Σ.Π.Α.Π και τις υδροφόρες του Συνδέσμου, αλλά και από τους Δήμους Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Διονύσου, Μαραθώνα, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Μαραθώνα, και την Περιφέρεια Αττικής, βρέθηκαν στα δύο σημεία του ποτίσματος, και συγκεκριμένα στην περιοχή πέριξ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και στη Βρύση Καρακαντά, προκειμένου να διατηρήσουν στη ζωή τα χιλιάδες δεντράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες.


Στη δράση παραβρέθηκαν από μέρους του Σ.Π.Α.Π ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Βριλησσίων Κώστας Ιωαννίδης, τα μέλη του Δ.Σ: από το Δήμο Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, από το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου Παναγιώτης Σπανόπουλος, από το Δήμο Πεντέλης Σεβαστός Βορέας, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κηφισιάς Ανέστης Νικολέλης, ο προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κηφισιάς Ανδρέας Μπενόβιας, ο συντονιστής του επιχειρησιακού κέντρου του Σ.Π.Α.Π Νίκος Σταθόπουλος, εργαζόμενοι και εθελοντές του Συνδέσμου, από το Δήμο Αμαρουσίου: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο υπεύθυνος θεμάτων Σ.Π.Α.Π δημοτικός σύμβουλος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, όπως, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Νικόλας Αλεπούς, Ρένα Χαλιώτη, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «ʼγιος Ελευθέριος» Αθανάσιος Νησιώτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος Παναγιώτης Λάιος, και μέλη του συλλόγου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Απόστολος Αϊβαλιώτης, μέλη της Ομοσπονδιακής Θυροφυλακής, εκπρόσωποι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.


Το ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκονταν σε επιφυλακή για παροχή πρώτων βοηθειών σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια των εξωτερικών συνεργείων του Δήμου Αμαρουσίου.


Τα εθελοντικά ποτίσματα για το 2013 θα συνεχιστούν την Κυριακή 4 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν με το τρίτο πότισμα στις 8 Σεπτεμβρίου 2013. Περιμένουμε τους εθελοντές να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους και τα επόμενα ποτίσματα του Σ.Π.Α.Π για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε το χειμώνα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο