Ξεκινά στο Δήμο Αμαρουσίου το πρόγραμμα για την επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους, στο πλαίσιο της κοινωνικής σύμπραξης «ΑΜΑΛΘΕΙΑ»

Print Friendly, PDF & Email

Αιτήσεις συμμετοχής των δικαιούχων από 15 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2015

 

Ξεκινά στο Δήμο Αμαρουσίου η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ), στο πλαίσιο της Κοινωνικής Σύμπραξης «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» που σχηματίστηκε από 6 Δήμους του Βόρειου Τομέα Αττικής με συντονιστή το Δήμο Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με αφορμή την έναρξη του προγράμματος που έχει στόχο τη στήριξη των συμπολιτών μας που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους υπογραμμίζει:
«Η προσπάθεια και η επιμονή μας στην εμπέδωση του σημαντικού ρόλου που έχουν οι ΟΤΑ Α΄ Βαθμού για την επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος είχε θετικό αποτέλεσμα.
Δεν αφήσαμε ούτε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη, που αφορά στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά συνανθρώπων μας.
Η επιτυχημένη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου μας ολοκληρώνεται και ενισχύεται με την αξιοποίηση του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους. Η Αυτοδιοίκηση για μια ακόμη φορά αναλαμβάνει τις ευθύνες της και θα αποδείξει την αποτελεσματικότητά της.
Επιδιώκουμε ενωμένοι στη δύσκολη αυτή συγκυρία να προσφέρουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας σε εκείνους που έχουν ανάγκη, ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην  νοιώθει μόνος και αβοήθητος »                                   

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άποροι, άστεγοι, άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες και κάθε πολίτης ή οικογένεια που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας.   

Στους ωφελούμενους του προγράμματος θα παρέχεται σε μηνιαία  βάση: κρέας, τυροκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο, τρόφιμα μακράς διαρκείας, παιδικές τροφές, βρεφικά είδη, είδη ατομικής υγιεινής, καθαριστικά οικιακής χρήσης.     

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης είναι οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά: ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, Ε1, Ε9 2015 και Κωδικό TAXIS.      

ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ:

1.Δημαρχείο Αμαρουσίου

Δ/νση:Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα,  3ος όροφος

Αρμόδιος: Ελένη Γιαννακοπούλου

Ημέρες: Δευτέρα-Παρασκευή

‘Ωρες: 10:00-14:00

 

2.Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης –Πρόνοια

Δ/νση:Κων/νου Παλαιολόγου 9 , Μαρούσι  2ος όροφος

Αρμόδιος: Αθανασία Ιατρού

Ημέρες: Δευτέρα-Παρασκευή

‘Ωρες: 10:00-14:00

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Αρμόδιος : Ελένη Γιαννακοπούλου

Τηλέφωνο:2132038345

Δ/νση: Βας. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα

e-mail : elenig@maroussi.gr

Δικτυακός τόπος : www.maroussi.gr

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο