Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών στηρίζει την Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email

Αποδεκτή από το σύνολο των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, έγινε η  ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας  στην Επιτροπή,  για στήριξη της Ελλάδας, την οποία μετέφερε ο επικεφαλής της,  Δ. Καλογερόπουλος.

Το Ελληνικό ζήτημα συζητήθηκε την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών και αποφασίστηκε, να σταλεί επιστολή προς τους Προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  κ. Jean-Claude Juncker  και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. D. Tusk.

Τοποθετήσεις από πλευράς της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην ΕτΠ, έκαναν οι κ.κ.  Κ. Αγοραστός, Δ. Μπίρμπας και Ι. Σγουρός.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, Δ. Καλογερόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την πρωτοβουλία της Επιτροπής των Περιφερειών να συζητήσει στην Ολομέλεια της το Ελληνικό Ζήτημα.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στην Ολομέλεια της ΕτΠ, «η Ελληνική Αντιπροσωπεία στο σύνολό της θεωρεί ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές πρέπει να αναδειχθεί η σοβαρότητα του μεγάλου αυτού θέματος που αφορά τόσο την Ελλάδα και τον λαό της όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην κοινή πορεία  των πολιτών της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Σας διαβεβαιώνουμε επίσημα ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιθυμεί και επιδιώκει τη συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό εξάλλου εκφράστηκε τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στην κοινή δήλωση που ακολούθησε στην προχθεσινή έκτακτη σύγκλιση  του συμβουλίου των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για να υλοποιηθούν αυτές οι επιλογές  απαιτείται η άμεση κατάληξη σε βιώσιμη  συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών. Μια συμφωνία η οποία θα πρέπει να διασφαλίζει, την άμεση ρευστότητα των τραπεζών και ό,τι άλλο απαιτείται, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η οικονομική ζωή της  Ελλάδας και παράλληλα να διασφαλιστεί η δυνατότητα εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της απέναντι στα κράτη και τους λαούς της Ευρώπης.

Αυτό απαιτεί την από κοινού διαμόρφωση ολοκληρωμένου  αναπτυξιακού σχεδίου, την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων  που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας καθώς επίσης και την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους  ώστε  να βρεθεί ο πιο πρόσφορος τρόπος για την ορθή διαχείρισή του.

Η Επιτροπή των Περιφερειών, εκφραστής των τοπικών κοινωνιών της Ευρώπης που έχει ως βασική  πολιτική της  την εδαφική και κοινωνική συνοχή, πρέπει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να επιτευχθούν οι παραπάνω κρίσιμοι στόχοι που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το οφείλουμε στην κοινή μας ιστορία, στον κοινό πολιτισμό και στους εμπνευστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν να είναι έννοιες ταυτόσημες.

Δήλωση  Προέδρου ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας τη στήριξη της Επιτροπής των Περιφερειών, προς την Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Χαιρετίζω τη στήριξη της Επιτροπής των Περιφερειών και τη θεωρώ ένα σημαντικό βήμα για την προσπάθεια που κάνει η χώρα να παραμείνει στον κεντρικό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η  στάση της, αποτελεί σημαντική στήριξη  και  στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ήδη η Τοπική Αυτοδιοίκηση όλο το προηγούμενο διάστημα. Η  εθνική προσπάθεια συνεχίζεται”.

Μετάβαση στο περιεχόμενο